Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Polskou rallye dál těsně vede Ogier, Prokop je jedenáctý

Mikolajki - Obhájce titulu mistra světa Sébastien Ogier z Francie udržel minimální náskok v čele Polské rallye i po druhé etapě. Před dvěma nedělními rychlostními zkouškami vede o 5,6 sekundy před dalším jezdcem Volkswagenu Andreasem Mikkelsenem z Norska. Martin Prokop s fordem se během dne posunul z třináctého na jedenácté místo.

Sébastien Ogier
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Závěr Polské rallye slibuje napínavou podívanou. Třetí Estonec Ott Tänak s fordem ztrácí na Ogiera jen 17,6 sekundy, čtvrtý Fin Jari-Matti Latvala s volkswagenem je zpět o další vteřinu a půl. "Bude to vzrušující boj až do konce, jsem na to připravený," uvedl Ogier.

Pátou z osmi dnešních rychlostních zkoušek museli pořadatelé zrušit kvůli neukázněným divákům, po předposlední si zase domácí idol Robert Kubica postěžoval na mračna prachu. "Na pár místech byla viditelnost nulová," řekl sedmý muž průběžného pořadí.

Ogier, suverénní lídr MS, útočí na Polské rallye na páté vítězství ze sedmi letošních soutěží.

Výsledky Polské rallye:

1. Ogier, Ingrassia (Fr./Volkswagen Polo R) 2:12:23,2, 2. Mikkelsen, Floene (Nor./Volkswagen Polo R) -5,6, 3. Tänak, Mölder (Est./Ford Fiesta RS) -17,6, 4. Latvala, Anttila (Fin./Volkswagen Polo R) -19,1, 5. Paddon, Kennard (N. Zél./Hyundai i20) -55,7, 6. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) -1:15,1, ...11. Prokop, Tománek (Ford Fiesta RS) -4:01,1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články