Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Podmol zářil v brněnské show

Brno - Loňský mistr světa ve freestylu Libor Podmol zářil ve druhém ročníku show akce Freestyle Motocross Race na brněnském výstavišti. Více než třem tisícovkám diváků předvedl ve dvou programových blocích ukázky svého umění. Největší ohlas sklidil jeho tsunami backflip: stojka s motorkou, při níž je jezdec vzhůru nohama. K ozdobám programu patřilo i vystoupení Španěla Carlose Huga Arriazu, jenž předvedl se čtyřkolkou salto vzad.

"Chtěl jsem divákům předvést co nejvíce ze svého repertoáru. Umožnily nám to ideální podmínky, neboť jsme nemuseli dávat pozor, abychom náhodou nenarazili do stropu," uvedl Podmol, který se po prosincovém zisku titulu světového šampiona představil českým divákům poprvé. Na rozdíl od loňského roku pořadatelé přemístili akci do pavilonu "B" na brněnském výstavišti, kde je výška stropu 20 metrů.

Ze tří soutěžních bloků Podmol vyhrál dva: Best Trick o nejlepší skok a Best Run o nejlepší jízdu. Přemožitele našel pouze v kombinovaném závodě freestylu a superkrosu, kde jej ve finále porazil v obou jízdách Němec Kai Haase. Na startu se představilo deset freestylistů ze šesti zemí.

V soutěži o nejlepší skok se blýskli také Italové Massimo Bianconcini, který rovněž startuje v seriálu mistrovství světa, a Ivan Zucconi. V hodnocení obsadili za Podmolem druhé a třetí místo.

Libor Podmol se strojem Suzuki
zdroj: ČTK autor: Igor Šefr
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články