Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Podmol vyhlíží pozvánku na X Games

Praha - Největší úspěch v dosavadní kariéře si užívá Libor Podmol, který o víkendu získal v Brazílii svůj první titul mistra světa ve freestyle motokrosu. Šestadvacetiletý jezdec věří, že mu životní výsledek vynese pozvánku na prestižní X Games, jediný závod, kde ještě nikdy nestartoval. V příštím roce by rád světový titul obhájil a dostal se také na závody série X-Fighters. Těší se rovněž na novou evropskou tour Extreme Freestylers, která 18. června zavítá na stadion v pražském Edenu.

"Pocity jsou skvělé. Jsem šťastný, že to vyšlo. Nadělil jsem si opravdu moc pěkného Ježíška," řekl na tiskové konferenci Podmol, který po třech druhých a loňském třetím místě konečně dosáhl na vysněnou nejvyšší příčku. Sezonu zahájil triumfy v Berlíně a v Basileji, ale na začátku října si v závodě série X-Fighters po pádu zlomil klíční kost. Opíchán injekcemi proti bolesti přetrpěl cestu autem zpět do Čech a v té chvíli prý zapochyboval, zda nadějně rozjetý šampionát dotáhne k titulu.

Následně však dokázal dvakrát zvítězit doma v Ostravě, vyhrál i ve Vídni a o víkendu zakončil úspěšnou sezonu prvenstvím v brazilské Fortaleze. "Oslavil jsem to na after party po závodě a druhý den jsme pokračovali na pláži, ale ještě to určitě budu slavit tady v Čechách," usmál se Podmol.

Libor Podmol:

"Celkově by ten můj úspěch mohl pomoci, aby kluci z celého světa viděli, že Češi ten freestyle na motorkách umějí jezdit. Možná, že i lidi u nás se celkově začnou o freestyle víc zajímat."

I když sezona sotva skončila, český závodník už přemýšlí nad tou nadcházející. Věří, že mu světový titul přinese větší prestiž. "Určitě mi to pomůže udělat si lepší jméno a doufám, že příští rok přijde pozvánka na X Games, jediný závod, na kterém jsem ještě nikdy nebyl. Je to taková olympiáda extrémních sportů," přiblížil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články