Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Podmol v Šen-čenu doskákal třetí a udržel "bednu" v celkovém hodnocení

Rozlučka s letošním ročníkem seriálu mistrovství světa se freestylovému motokrosaři Liboru Podmolovi podařila. V čínském Šen-Čenu skončil v závěrečném měření sil třetí a stejnou příčku obsadil také celkově. Druhé místo obsadil v závodě jiný český jezdec Petr Pilát. Mistrem světa se stal popáté Španěl Maikel Melero, který celkový triumf potvrdil vítězstvím v Šen-čenu.

Freestyle motokrosař Libor Podmol
zdroj: Night of the JUMPs

Podmol získal už devátou medaili ze světového šampionátu, což je sbírka, kterou se nemůže pochlubit žádný jiný jezdec. "S výsledkem jsem velice spokojený. Je krásné, když člověk může sbírat cenné kovy. Navíc v letošním roce to bylo velmi vyrovnané. Jsem rád, že dlouhodobě patřím k nejlepším," uvedl Podmol, jenž byl loni druhý.

"Myslím, že v příštím roce budu určitě schopný bojovat o titul. Plánuji, že zapojím nové triky do sestavy," dodal mistr světa z roku 2010 Podmol, který začátkem měsíce na FMX Gladiator Games v Praze předvedl dvojité salto. "Uvidím, zda ho budu pravidelně dávat také na hlínu, nebo se zaměřím spíše na jiné triky. Hodně bodovaná jsou také salta vpřed," upozornil.

V kvalifikaci na poslední závod sezony v Šen-čenu těžce havaroval druhý muž průběžného pořadí Luc Ackerman. Němec vyvázl bez zranění, ale o titulu pro Melera bylo rozhodnuto.

Je nám líto, video expirovalo.
Podmol skončil v Šen-čenu třetí a uhájil bronz v celkovém hodnocení MS
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články