Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Podmol se zapsal do historie a společně s Pilátem rozzářil O2 arenu

Libor Podmol a Petr Pilát, dvojice nejlepších českých freestylových motokrosařů současnosti, oslnili pražskou O2 arenu, kde se konal již 17. ročník FMX Gladiator Games. Rodák z Ostravy skočil jako první Čech salto vpřed, Pilát kraloval ve vyřazovacím exhibičním závodě. Zlomenou lýtkovou kostí na pravé noze naopak prestižní akce skončila pro Filipa Podmola.

Libor Podmol na FMX Gladiator Games
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

Mladší z bratrské dvojice se zranil při semifinálové jízdě, kdy po dopadu nestihl zastavit a tvrdě narazil do zadní bariéry. Plochu opustil na nosítkách a okamžitě zamířil do nemocnice. 

Libor Podmol se přesto rozhodl v samém závěru exhibice předvést takzvaný front flip a zvládl jej. "První pokusy byly o strach. Když se dvanáct let točíte dozadu a pak skáčete dopředu, tak je to něco nového. Navíc dopad po front flipu bolí dvakrát víc," uvedl před pokusem mistr světa z roku 2010, který trik doposud trénoval do dopadové jámy s molitanem.

"Není to technicky náročné, ale strašidelnější. Na 'body varialy' je potřeba mnohem více schopností," řekl Podmol.

Z triumfu na Gladiator Games se radoval Pilát, jenž zaplněné aréně předvedl i svůj nejtěžší trik - Flair, tedy otočku o 540 stupňů. "Bylo neskutečné tady jezdit a jsem rád, že se mi podařilo vyhrát. Budu usínat s úsměvem," uvedl český jezdec.

Trik se mu podařilo čistě skočit až na druhý pokus. Při prvním po dopadu upadl. "Akce ukázala, že se freestyle posouvá pořád dopředu. Nevím, kde to skončí. Asi se začnou dělat dvojitá salta s triky," dodal Pilát.

Diváci v O2 areně stejně jako v minulých letech viděli desítky různých triků, salta předváděli i jezdci na sněžných skútrech nebo čtyřkolkách. Skvělou show předvedl i Španěl Edgar Torronteras, který byl v roce 2000 u zrodu této akce. Vedle triků na motorce sklidil bouřlivé ovace i za své hudební beatboxové vystoupení.

Je nám líto, video expirovalo.
Podmol a Pilát si svými triky podmanili O2 arenu
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články