Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Podmol se při závodě MS v Mnichově zranil, léčit se bude několik měsíců

Smůlu měl český freestyle motokrosař Libor Podmol. Při pátečním závodě mistrovství světa v Mnichově si zlomil obě nohy. V Německu ihned podstoupil operaci a další ho čeká přibližně za dva týdny. Léčit se bude několik měsíců.

Libor Podmol
zdroj: Archív Libora Podmola

"Na odrazové rampě jsem zaklapl plyn příliš brzo a motorka se mi ve vzduchu přetočila. Musel jsem z ní vystoupit, bohužel za cenu zlomenin. Bylo to pekelně nepříjemné. Nezbývá než se nyní přesunout do programu rychloléčby," uvedl Podmol v tiskové zprávě.

Mistr světa z roku 2010 ve finálové jízdě v Mnichově útočil na stupně vítězů. Pád jej postihl v posledním dvojnásobně bodovaném skoku, kdy chtěl předvést náročný bodyvarialový trik California Roll. Chyboval již při nájezdu na rampu.

V Mnichově poprvé startoval se silnějším motocyklem. "Dával jsem si pozor, abych do triku nevletěl příliš rychle. Plyn jsem ale zkrotil na poslední chvíli až moc. Neměl jsem potřebnou rychlost, motorka se ve vzduchu překlápěla a já musel v půlce triku rychle pryč. Bohužel jsem z několikametrové výšky dopadl na nohy a pak hned na záda," popsal bývalý mistr světa svůj pád.

Je nám líto, video expirovalo.
Podmol měl pád a je po operaci

Přímo z Olympijské haly jej odvezli do nemocnice. "CT vyšetření detekovalo zlomeniny na pravé a levé noze, bohužel na několika místech. Libor musel okamžitě na operaci, aby se stav nohou stabilizoval. Doktoři mu nasadili externí fixátory. Kromě nohou je v pořádku," uvedl Martin Koreň, který v Mnichově působil jako rozhodčí. "V pondělí proběhnou opětovné testy. Už teď je jasné, že budou nutné další operace, a to za dva týdny. Celková rekonvalescence se odhaduje na několik měsíců. Nohy jsou ve velkém nebezpečí. Je příliš brzo říci, kdy bude v pořádku," dodal.

Je tak jasné, že Podmol se 11. května nezúčastní plánované exhibice na pardubickém dostihovém závodišti, kde chtěl na motorce přeskočit Taxisův příkop.

"Jsem si vědom rizik svého sportu, tohle k tomu bohužel patří. Zároveň jsem zvyklý si z každé zkušenosti, ačkoliv nepříjemné, něco vzít. Už nyní přemýšlím nad alternativními metodami své léčby. Chci se vrátit co nejdříve, protože mám před sebou další výzvy, které mě naplňují," řekl Podmol, který musel zrušit i plánovanou tiskovou konferenci, na níž chtěl příští týden představit svůj plán na start v Rallye Dakar.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články