Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Podmol na loňské zlato v Minneapolis nedosáhl, odváží si bronz

Minneapolis (USA) - Freestyle motokrosař Libor Podmol neobhájil na X-Games v Minneapolisu zlatou medaili ve skoku do výšky, ale medaili si odvezl. Skončil se dvěma soupeři na děleném třetím místě. Všichni překonali laťku ve výšce 39 stop (11,9 metru), vítězný Australan Jarryd McNeil zdolal jako jediný 44 stop (13,4 metru).

Freestyle motokrosař Libor Podmol
zdroj: ČTK/Ožana Jaroslav

Podmol, mistr světa z roku 2010, se podělil o bronz s Italem Massimem Bianconcinim a domácím Ronniem Rennerem. Druhý byl další Američan Bryce Hudson. Loni přitom Podmolovi stačilo na zlato 33 stop (10 metrů). "Jsem trochu zklamaný. Skok byl ale postavený tak, že závod nebyl o technice, ale spíše o výkonu motorky. Tu měli soupeři připravenější lépe. Prostě to nestačilo," řekl Podmol.

Po třech letech závodění na této motorce plánuje, že si na příští X-Games pořídí jinou. "Je potřeba, abych se na příští ročník ještě lépe připravil. Postavím si na mé zahradě kvalitnější skok a budu se tomu věnovat celý rok, jako ostatní. Možná se na příště naučím laťku překonávat whipem. Určitě ale budu potřebovat více koní v motorce," dodal s tím, že za bronzovou medaili je přece jen rád.

Je nám líto, video expirovalo.
Libor Podmol získal v Minneapolis bronz

Po děleném třetím místě obsadil Podmol v soutěži o nejlepší trik poslední osmé místo. Z vítězství se v Minneapolis radoval Novozélanďan Levi Sherwood, který předvedl dvojité salto. Podmol zvolil bodyvarialový trik Volt a LP spin. Dostal 84 bodů, vítězný Sherwood 92,33 bodu.

"Možná se můžu trochu rozčilovat, že mě rozhodčí nedali na 6. až 7. místo. Nicméně na nic lepšího to stejně nebylo. Závodníci předváděli šílené triky, moje disciplína to není. Jsem rád, že jsem jako jediný Evropan mohl v této disciplíně závodit," hodnotil Podmol.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články