Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Podmol je podruhé vicemistrem světa v FMX

Sofia - Libor Podmol obsadil stejně jako před rokem druhé místo v konečném hodnocení mistrovství světa ve freestyle motokrosu. Devětadvacetiletý český reprezentant měl před sobotním závěrečným závodem šampionátu ještě šanci na celkové prvenství, v Sofii ale skončil pátý. Z prvního triumfu v kariéře se tak radoval i přes zranění Francouz David Rinaldo, který byl v Bulharsku druhý za Maikelem Melerem ze Španělska.

"Vicemistr je doma, byl to šílený event. David jel dobře a nedal mi šanci. V kvalifikaci jsem byl druhý, David třetí. A finále jel přede mnou, zajel dobře a tím mi nedal šanci," uvedl Podmol.

Jeho závěrečný skok navíc poznamenalo zranění Rinalda, který si po nárazu do hrazení zlomil ruku a musel být odnesen z plochy na nosítkách. "Jel jsem po něm a věděl jsem, že titul vyhrát nemůžu, a jezdit po nehodě týmového kolegy se mi holt nechtělo. Zhasnutá aréna na deset minut před mou jízdou a tak... Měl jsem pocit, že to nedopadne dobře," přiznal mistr světa z roku 2010, který místo složitého triku skočil rovně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články