Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Po Loebově defektu vede Německou rallye Ogier

Trevír - Německou rallye vede po defektu Francouze Sébastiena Loeba v poslední erzetě druhé etapy jeho týmový kolega z Citroënu a krajan Sébastien Ogier. Mistr světa Loeb ztrácí na druhém místě 1:11 minuty a výrazně se mu vzdálila šance na deváté vítězství v Německu. Třetí místo s odstupem 2:10 minuty patří bývalému jezdci Citroënu Danimu Sordovi ze Španělska z vozem Mini Cooper.

Sébastien Loeb
zdroj: AP autor: Michael Probst

Oba Francouzi sváděli těsný souboj a přetahovali se o sekundy, nicméně závěrečná čtyřiatřicetikilometrová zkouška Arena Panzerplatte možná přinesla rozhodnutí. Loeb měl defekt na předním levém kolu a za Ogierem zaostal o minutu a čtvrt.

"Nevím, co to bylo. Možná pár kamenů ve stopě. Není to Ogierova chyba," uvedl sedminásobný mistr světa Loeb, jenž vyhrál všechny Německé rallye, které se od roku 2002 v seriálu jely. "Nehodlám slavit, je to můj týmový kolega. Měl jsem dobrý den, to je hlavní," poznamenal Ogier. Ten dostal před etapou od vedení týmu příkaz, aby na Loeba, který v týdnu prodloužil u Citroënu smlouvu do roku 2013, moc netlačil. "Je dobré, že ve sportu existuje spravedlnost," dodal bývalý juniorský mistr světa.

Nejlepší z Čechů je po pátečních problémech Martina Prokopa na 33. místě Jan Černý, který obsadil konečnou pátou příčku v takzvané WRC akademii. Prokop, jenž odstoupil z první etapy po havárii, pokračuje díky pravidlu superralye a vyhrál ve své kategorii SWRC všechny erzety. Patří mu tak sedmá pozice, celkově je sedmačtyřicátý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články