Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Po brněnském okruhu se bude prohánět Felipe Massa na Ferrari

Praha - Pilot stáje Ferrari Felipe Massa přijede v září do České republiky. Vicemistr světa se zúčastní akce Ferrari Racing Days, která se uskuteční 4. až 6. září na Masarykově okruhu v Brně. Organizátoři doufají, že se svým monopostem překoná při exhibiční jízdě traťový rekord, který drží od roku 2002 Brit David Coulthard. V McLarenu tehdy dosáhl času 1:36,77 minuty.

Trať je po rekonstrukci a kromě jiného dostala i rychlejší povrch. Zatím ale není jasné, jaký monopost stáj Ferrari do Brna přiveze. Organizátoři žertem dodávají, že doufají v ten loňský, protože byl hezčí. K iniciátorům návštěvy brazilského pilota patří stále aktivní jezdec Robert Pergl. Osobně se totiž zná s bývalým šéfem stáje Jeanem Todtem i samotným Massou a oba přesvědčil, že je schopen akci Ferrari Racing Days dobře uspořádat.

Nejprve dostal nabídku, aby do Česka přivezl Němce Michaela Schumachera, sedminásobného mistra světa. "Byl samozřejmě nejlepší, ale na těch motorkách už mu to tak nejde," pozastavil se Pergl s úsměvem nad Schumacherovými pokusy o starty v motocyklových závodech. "Massa je dnes už daleko věhlasnější pojem ve světě formule," dodal.

Díky svým kontaktům dokonce docílil toho, že první návštěva brazilského pilota v České republice jeho firmu nebude stát ani korunu. "Také mě to překvapilo, ale Ferrari to pojalo nakonec v rámci propagace svého týmu," vysvětlil Pergl. Stáj by podle předběžného programu měla předvést fanouškům rudých vozů i zastávku v boxech.    

Massa si prý chce víkend v Brně užít. "Jsem si jist, že si to užijí i všichni fanoušci. Já k tomu rozhodně budu chtít přispět," vzkázal pilot prostřednictvím organizátorů. Na trati budou kromě vozu F1 k vidění také historické formule i cestovní vozy. "Věříme, že by mohlo přijít až 30 tisíc diváků. Na zvláštní parkoviště se vejde až 200 aut, bude tam toho k vidění hodně," dodal Pergl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články