Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Po 24 hodinách dokroužil k vítězství na brněnském Epilogu tým Scuderia Praha

Brno – Prvenství ve čtyřiadvacetihodinovce Epilog obhájil na Masarykově okruhu v Brně tým Scuderia Praha s vozem Ferrari 488 GT3. Za volantem vítězného vozu se střídali čeští jezdci Josef Král, Jiří Písařík s Nizozemcem Peterem Koxem a Britem Tomem Onslowem-Colem. Na druhém místě se ztrátou 38 kol skončil s vozem Mercedes SLS AMG GT3 švýcarský tým Hofor Racing, který vyhrál celý sedmidílný seriál 24H Series. 

Brněnský epilog
zdroj: ČTK autor: Stejskal Ivo

"Závod byl hodně náročný, potěšil mě velký zájem diváků. Nejpříjemnější z celého programu byla po slavnostním ceremoniálu sprcha šampaňským," uvedl v rozhovoru pro televizi 24H Series Král, který na Masarykově okruhu naposledy závodil před třemi roky ve formulové sérii AutoGP.

Tým Scuderia Praha skončil v 24H Series dvanáctý. Před brněnským závodem bodoval ještě v polovině července na francouzském okruhu Paula Ricarda v Le Castellet, kde dojel v absolutním pořadí sedmý.

Další český tým RTR Projects s pěticí Tomáš Miniberger, Tomáš Kwolek, Daniel Skalický, Sergej Pavlovec a Erik Janiš obsadil šestnácté místo. S jedenáctým místem se musel spokojit Tomáš Enge, který se střídal za volantem vozu KTM X-BOW GT4 s třemi rakouskými jezdci v barvách týmu True Racing. Do cíle dojelo 21 vozů z 26 startujících. 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články