Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Volejbalový magazín

Plochodrážník Kvěch slaví první titul mistra republiky

Jan Kvěch je poprvé mistrem republiky na ploché dráze. Jediný český pravidelný účastník seriálu mistrovství světa vyhrál druhý díl domácího šampionátu v Plzni a v součtu s třetím místem z úvodního závodu v srpnu v Kopřivnici oslavil premiérový titul.

Jan Kvěch vyhrál republikový šampionát
zdroj: ČT sport

Dvaadvacetiletý Kvěch ovládl pět jízd a získal plný počet 15 bodů. V úvodním závodu byl člen AK Markéta úspěšný ve čtyřech jízdách a v té páté ho zastavila porucha motocyklu. V součtu Kvěch vyhrál o tři body před Janem Mackem, třetí byl Jaroslav Vaníček.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Kvěch se stal poprvé českým mistrem

Do boje o titul se nezapojili nejlepší dva jezdci z Kopřivnice. Průběžně druhý Václav Milík, obhájce prvenství a osminásobný šampion, nestartoval po srpnové nehodě v polské lize, při níž si zlomil ruku a natrhl slezinu. Kopřivnický vítěz, sedmnáctiletý Adam Bubba Bednář, musel podle serveru speedwaynews.pl odstoupit už po první jízdě kvůli zápalu plic.

"Pár posledních let jsem měl smůlu, nedařilo se. V Čechách to řadím na první místo, jsem rád, že se mi to povedlo, mám velkou radost," uvedl Kvěch.

Výsledky závěrečného závodu MČR na ploché dráze v Plzni:

1. Kvěch 15, 2. Klíma (oba AK Markéta Praha) 14, 3. Macek (SPT Profil Kopřivnice) 13.

Konečné pořadí: 1. Kvěch 27, 2. Macek 24, 3. Vaníček (AK Markéta) 21.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články