Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Plochodrážní Grand Prix v Praze opanoval Australan Doyle

Praha - Jubilejní dvacátý ročník Grand Prix České republiky na ploché dráze vyhrál v Praze na Markétě Australan Jason Doyle. Za sebou nechal vedoucího závodníka seriálu mistrovství světa, kterým je Američan Greg Hancock. Na stupních vítězů zmíněnou dvojici doplnil Brit Chris Harris. 

Jason Doyle s trofejí pro vítěze Grand Prix České republiky
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Šestačtyřicetiletý Hancock se zapsal do historie pražského klání, neboť překročil rekordních sto jízd v rámci Grand Prix v České republice. Jubilejní jízdu navíc vyhrál. Do finále, které bylo jeho 103. jízdou na Markétě v rámci MS, odstartoval nejlépe, ale hned v prvním kole ho předjel Doyle.

"Byl jsem až překvapený, jak dobře byla dráha připravená, takže se dalo předjíždět i v průběhu jízdy," řekl Doyle, který vyhrál závod Grand Prix vůbec poprvé v kariéře. "Mám to tady rád, byl to skvělý závod," prohlásil a poděkoval zaplněným tribunám, na nichž bylo skoro 10 000 lidí.

Na letošní ročník naopak nebude v dobrém vzpomínat Tai Woffinden, úřadující mistr světa, jenž v Praze útočil na čtvrté vítězství za sebou. Začal dobře, v úvodních dvou jízdách vyhrál, ale pak jeho výkonnost klesala. Do semifinále se sice dostal, jenže v semifinále byl diskvalifikován a nakonec obsadil sedmé místo.

Český jezdec Václav Milík, startující na divokou kartu, skončil šestnáctý. Vybojoval tři body, o jeden více než loni. Josef Franc a Eduard Krčmář do závodu nezasáhli.

Je nám líto, video expirovalo.
Plochodrážník Doyle se radoval z triumfu v Praze
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články