Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Lesní běh Říčany XCR

Plochodráhař Michelsen se potřetí raduje z evropského titulu

Dánský plochodráhař Mikkel Michelsen si jako první jezdec dojel v Pardubicích pro svůj třetí evropský titul. Šampionát vyhrál Polák Janusz Kolodziej, který měl po 16 z 20 jízd základní části na kontě nejvíce bodů (11), páté místo v něm obsadil vítěz dvou rozjížděk ze čtyř Václav Milík. Závod museli pořadatelé kvůli dešti nakonec ukončit předčasně. Přímý přenos pardubické Zlaté přilby můžete sledovat živě v neděli od 12 hodin na ČT sport i ČT sport Plus.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Srážka Mikkela Michelsena s Dimitrim Bergem

Devětadvacetiletý Mikkelsen ovládl šampionát už v letech 2019 a 2021, vloni skončil třetí při triumfu krajana Leona Madsena. Ten tentokrát obsadil celkově druhé místo, třetí skončil Kolodziej, přestože nestartoval v prvním závodě šampionátu v Čenstochové. V loňské konečné klasifikaci se Polák vměstnal mezi oba dánské soupeře.

Pardubický závod pro lídra šampionátu Michelsena začal těžkým pádem, ale opakovanou jízdu vyhrál, přidal potom ještě jeden triumf a s devíti body skončil čtvrtý právě za Madsenem, který stejně jako Kolodziej slavil na svítkovském oválu tři dílčí vítězství. Druhý skončil další polský jezdec Dominik Kubera.

Milík na domácím oválu vyhrál dvě rozjížďky včetně té, v níž se utkal i se dvěma zbylými českými účastníky závodu Janem Kvěchem a Petrem Chlupáčem. Z dalších dvou jízd ale vybojoval jen bod. Kvěch přijel dvakrát třetí, Chlupáč získal jediný bod a oba se umístili ve druhé desítce pořadí.

Plochodrážní víkend v Pardubicích bude v sobotu pokračovat juniorským závodem o Zlatou stuhu a vrcholem bude nedělní Zlatá přilba.

Závěrečný závod mistrovství Evropy na ploché dráze v Pardubicích (závod byl kvůli dešti ukončen po 16. jízdě z 20 v základní části):

1. Kolodziej 11 b., 2. Kubera (oba Pol.) 10, 3. Madsen (Dán.) 9, ...5. Milík 7, 14. Kvěch 2, 16. Chlupáč (všichni ČR) 1.

Konečné pořadí (po 4 závodech): 1. Mikkelsen (Dán.) 52, 2. Madsen 44, 3. Kolodziej 42, ...15. Milík 16, 16. Kvěch 13, 21. Chlupáč 1.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články