Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Plochá dráha začala sezonu, vrchol bude v červnu GP na Markétě

Plochodrážní sezona o víkendu odstartovala Velkou cenou UUNITOP v Praze na Markétě, kterou vyhrál Josef Franc. Pavel Ondrašík z pořádajícího Autoklubu Markéta byl s průběhem závodu spokojen, ale jeho hlavní pozornost se upíná k 15. červnu, kdy se v Praze tradičně pojede závod Grand Prix.

Plochá dráha
zdroj: ČT sport

Do té doby se na Markétě odjedou ještě další dva větší podniky. "Je to pro nás test dráhy před Grand Prix. Abychom se zase dostali do té organizační rutiny. A věříme, že se ta organizace bude už jen zlepšovat," řekl Ondrašík.  

Ondrašík si pochvaluje zejména instalaci nafukovacích bariér. "Je to důležitý prvek, za tu dobu, co je máme, těch vážných zranění hodně ubylo," vysvětluje a čeká, že bezpečnost závodníků dál poroste. "Teď se budou dělat ty bariéry asi širší, aby byli jezdci chránění ještě víc," dodal šéf motoristické sekce klubu Olymp Praha. 

Na červnovou Grand Prix se těší. "Předprodej jde dobře, čekáme vyprodáno a doufám, že by tu něco mohl ukázat některý z Čechů," věří Ondrašík s tím, že o víkendu ve startovním poli trochu chyběl snad jen Václav Milík. "Ale zase se dařilo mladíkům, kteří nejsou divákům tak známí, ale začínají vystrkovat růžky," dodal. 

Je nám líto, video expirovalo.
Svět motorů speciál o ploché dráze s Ondrašíkem a Krčmářem

Markéta prošla před sezonou určitými změnami. "Kromě jiného byl instalován nový výstražný bezpečnostní systém a osvětlení. Ten areál se po rekonstrukci posune ve světovém měřítku zase o level výš," věří Ondrašík. Lituje jen, že nebude moci v červnu startovat Franc. "Jede totiž finále mistrovství světa na dlouhé ploché dráze, kam se kvalifikoval už loni. Uvidíme, jestli se tam prosadí třeba Milík nebo ta mladší generace," řekl Ondrašík.  

Dodal, že v závodech mistrovství republiky se bude bojovat také o poslední místo v reprezentaci pro mistrovství Evropy a mistrovství světa a o divokou kartu na Grand Prix, které je Ondrašík sportovním ředitelem.


Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články