Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Piquet ve formuli 1 u stáje Renault končí

Londýn - Nelson Piquet junior už letos nebude pilotovat vůz Renault ve formuli 1. Syn trojnásobného mistra světa Nelsona Piqueta dostal od vedení stáje dopis, ve kterém mu oznamují, že už nebude pokračovat. Potvrdily se tak spekulace, že brazilský jezdec brzy v Renaultu skončí, protože má rozepře se šéfem Flaviem Briatorem. "Renault mě v dopisu informuje o jejich záměru, že v letošní sezoně už nebudu řídit," konstatoval čtyřiadvacetiletý Piquet v prohlášení. Renault neoznámil, kdo propuštěného pilota ve Valencii 23. srpna nahradí. Uvažuje se, že by to mohl být třiadvacetiletý Romain Grosjean, kterého si Renault pozval koncem července na testy.

Piquet poděkoval za spolupráci mechanikům a těm, kteří ho podporovali, ale jinak podle serveru forumula1.net označil své působení u Renaultu v poslední době za nejhorší část kariéry. "Jsem samozřejmě strašně zklamaný po takové zprávě, ale zároveň cítím určitou úlevu, protože se mohu posunout dopředu, dostat se na správnou cestu a získat zpět svoji reputaci," řekl Piquet. 

Nejvíce Piquet kritizoval Briatoreho za to, že mu nedal stejnou podporu jako Fernandu Alonsovi. "Pro sezonu 2009 mi Briatore slíbil, že všechno bude jiné než předtím a dostane se mi zasloužené pozornosti, ale ta nikdy nepřišla," stěžoval si Piquet.









Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články