Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Pešek: Zpět do MS se už asi nedostanu

Brno - Motocyklový jezdec Lukáš Pešek v květnu 2007 jako druhý Čech v historii vyhrál v Číně závod mistrovství světa, momentálně však jeho jméno mezi účastníky elitního seriálu chybí. A pětadvacetiletý pražský závodník se pomalu smiřuje s myšlenkou, že už nikdy nebude ve světovém šampionátu pravidelně startovat. "Určitě bych se chtěl vrátit, tím se nebudu tajit, ale vím, kolik to stojí, to mi přijde neuskutečnitelné. Tolik peněz asi neseženu," řekl Pešek. "Je to realita. Musím být nohama na zemi a určitě se nebudu kvůli tomu zadlužovat," podotkl. K návratu do MS, ve kterém se naposledy objevil před rokem, by potřeboval asi 500 000 eur (12 milionů korun).

Lukáš Pešek
zdroj: Wikipedia

Pešek mohl startovat na divokou kartu o víkendu v Brně, ale nakonec se rozhodl ji nevyužít. Neměl k dispozici kvalitní motocykl, se kterým by se mohl s nejlepšími závodníky ve třídě Moto2 měřit. Na Masarykův okruh zavítal jen jako divák. 

Momentálně startuje ve španělském a německém šampionátu. Hlavní náplní sezony pro Peška měly být starty v barvách týmu IAMT Factory Racing ve třídě Moto2 ve Španělsku. Vývoj nového motocyklu se ale zatím příliš nedaří. "Celý projekt je teď zmražený a všichni přemýšlejí, co bude lepší, zda testovat, nebo jet na závody," uvedl.

Mnohem lepší pocity Pešek zažívá v německém seriálu IDM, kde začal jezdit za tým Suzuki Mayer v kategorii supersport. "Mám z toho hroznou radost. Každý krok dopředu mě těší a užívám si ho," řekl Pešek, jenž se v posledním závodě dokázal prosadit i na stupně vítězů. V týmu nahradil Belgičana Didiera van Keymeulena, který nebyl spokojený s fungováním motocyklu. "Říkal, že letošní suzuki je pomalá. Tak jsem na to naskočil já a nebylo to tak špatné. Pomalu si na to začínám více a více zvykat," prohlásil.

Možná i díky startům na supersportu by se Pešek pro příští rok nebránil účasti v MS superbiků, kterou ještě před rokem odmítal. "Koukám na všechno, kde jsem schopný dostat dobrou motorku. Abych dostal špatný materiál a jezdil dvacátý třicátý, to si nemůžu dovolit a ani by mě to nebavilo," dodal Pešek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články