Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Pešek v Japonsku sedmý, Abraham o dvě příčky za ním

Motegi (Japonsko) - Lukáš Pešek a Karel Abraham se prosadili do nejlepší desítky druhého závodu mistrovství světa silničních motocyklů, Grand Prix Japonska. Pešek obsadil na okruhu v Motegi sedmé místo, Abraham skončil devátý. Z vítězství se v kubatuře do 250 ccm radoval Španěl Alvaro Bautista na aprilii. Ten sváděl deset kol tvrdé souboje s domácím Hirošim Aojamou, jenž zde již dvakrát vyhrál. Šest kol před cílem jej předjel Bautista naposledy a dokázal zvyšovat náskok až do cíle, kde měl před Japoncem k dobru šest sekund. Třetí příčku obsadil Ital Mattia Pasini.

Jelikož se kvůli dešti nejela sobotní kvalifikace, závodníci se na start seřadili podle výsledků pátečního tréninku. Pešek vyrazil ze třetí řady, Abraham dokonce ze čtvrté, ale oba Češi se nakonec propracovali do elitní desítky. Napravili si tím dojem po nepovedené Velké ceně Kataru, kde bodoval jen 13. místem Pešek.

V nejslabší kubatuře se v Motegi radoval z vítězství Andrea Iannone, jenž nechal za zády všechny své soupeře už v Kataru. Dnes vyhrál před Španěly Julianem Simonem a Polem Espargarem. Jediný český zástupce Lukáš Šembera obsadil s více než dvouminutovou ztrátou třiadvacáté místo.

Karel Abraham
zdroj: www.karelabraham.com autor: -
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články