Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Pešek v Brně nepojede

Praha - Motocyklista Lukáš Pešek nebude startovat v závodě mistrovství světa v Brně. Vedení týmu IAMT Factory Racing, za který český jezdec momentálně závodí, se rozhodlo nevyužít možnosti představit se v polovině srpna ve velké ceně na divokou kartu, která byla Peškovi pro kategorii Moto2 přidělena.

"Na základě získaných informací a dat z dosavadních závodů a testů budeme vyvíjet nový motocykl, se kterým chceme startovat příští rok v mistrovství světa. Vývoj a testovaní je pro nás v tuto chvíli důležitější než závody," uvedl šéf týmu Mike Strobel na oficiálních internetových stránkách českého jezdce.

Peška rozhodnutí vedení týmu zklamalo a vyjádřil se k němu neobvykle kriticky. "Plány a sliby týmu byly úplně jiné než skutky. V Brně nepojedeme, protože motocykl není na MS připravený. Hlavním důvodem je, že se tým neskládá z profesionálů, ale ze studentů německé školy, kteří nemají zkušenosti. Mrzí mě to, ale nic s tím neudělám," řekl Pešek.

Český jezdec přiznal, že rozhodnutí nestartovat v Brně udělaly obě strany společně. "Po debatách jsme došli k tomuto závěru," uvedl vítěz dvou závodů mistrovství světa ve třídě do 125 ccm. Vedení týmu prý veřejně kritizoval úmyslně. "Nechci říkat něco, co není pravda. Současný stav mě mrzí. Dávám do toho vše a zpětná vazba není stoprocentní," vysvětlil své důvody.

Peškova budoucnost je nejistá

Pražský závodník startuje v barvách německého týmu IAMT ve španělském šampionátu a na motocyklu, který zároveň i vyvíjí, se mu příliš nedaří. Bodoval jen v jednom ze čtyř odjetých závodů. Navíc je možné, že v týmu předčasně skončí. "Jestli u nich budu pokračovat? Nevím. Teď jsem si v jejich tiskové zprávě přečetl, že vyvíjí motocykl s pomocí Anthonyho Westa, který na něm jel jeden závod. Nevím, jestli u nich mám ještě vůbec práci," uvedl Pešek, který hodlá v příštích dnech vzniklou situaci řešit. Pešek však zároveň začal startovat v německém šampionátu IDM. "Takže něco jedu. Co bude dále, uvidím," řekl.

Na Masarykově okruhu se tak představí čtyři čeští motocyklisté. Vedle dvojice Karel Abraham, Jakub Kornfeil, která startuje v šampionátu pravidelně, dostali divokou kartu Miroslav Popov a Ladislav Chmelíř.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články