Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Pešek chce v Brně prolomit smůlu letošní sezony

Praha - Český motocyklista Lukáš Pešek se pokusí o víkendu v Brně ukončit sérii nepříliš vydařených závodů a v domácím prostředí se odrazit k lepším výsledkům. Čtyřiadvacetiletému jezdci se zatím v nové kategorii Moto2 příliš nedaří a v jedenácti odjetých závodech mistrovství světa se jen dvakrát dostal na bodované pozice. Pešek však věří, že na Masarykově okruhu se mu podaří sezonu zlomit a naváže na svá zdejší vydařená vystoupení z předešlých let.

"Je pravda, že první polovina sezony se nepovedla tak, jak bych si představoval. Na testech před začátkem jsme byli čtyřicátí, pak jsme se posunuli někam jinam a udělali velký pokrok. Kroky, které děláme teď, jsou malé a nejsou znatelné pro fanoušky a diváky," uvedl Pešek na tiskové konferenci v Praze.

Pešek v roce 2007 dokázal jako první český jezdec v novodobé historii vyhrát závod MS - triumfoval v Číně a Austrálii. Celkem šestkrát vystoupil na stupně vítězů, což se mu podařilo i v Brně. Následně ale přestoupil ze stopětadvacítek do silnější kubatury, kde se mu už tolik nevede. Loni i předloni byl celkově patnáctý. "Chci přesvědčit ty, kteří už mě hodili do škarpy, že jsem rychlý a ještě rychlý budu," řekl Pešek odhodlaně. Zatratilo ho prý až 80 procent fanoušků, kteří mu před lety fandili.

Je nám líto, video expirovalo.
Lukáš Pešek před závodem v Brně

Základem pro solidní výsledek bude vydařená sobotní kvalifikace. "To pro mě znamená být do dvanáctého místa, což je třetí řada. Když jste třicátý, tak máte při závodě problém se někam dostat. Předjíždět soupeře stojí moc času a sil," řekl. Problém je, že v této sezoně mu zatím žádná kvalifikace nevyšla podle jeho představ. "Snad jen v Mugellu a v Assenu. V Mugellu to ale mohlo být výrazně lepší a Assen byla náhoda. Pořád jsem byl čtyřicátý a najednou v posledním kole dvanáctý. Uvidíme, jak to půjde v Brně," uvedl Pešek, jenž se v minulých týdnech snažil zapracovat na vylepšení startovní reakce.

Pešek se představí s vylepšenou motorkou

Na Masarykově okruhu bude mít jezdec týmu Matteoni Racing k dispozici i vylepšenou motorku. Vedle nového výfuku by měla lépe fungovat i přilnavost zadního kola. "Věřím, že nás nové díly posunou," přál si Pešek, jenž už je zdravotně fit po dvou nepříjemných pádech v Německu na Sachsenringu. Stejně jako v minulých letech se možná v Brně s helmou se speciálním designem. "Osobně nic nechystám, ale volal mi kluk, který mi je připravuje, a on asi má něco připraveného. Uvidíme v sobotu," dodal Pešek.

Lukáš Pešek
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články