Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Pérez skončil po nehodě koly vzhůru, z incidentu ale vyšel nezraněn

Mogyoród (Maďarsko) – První trénink na Velkou cenu Maďarska formule 1 nabídl divákům dramatickou podívanou. Sergio Pérez, mexický pilot stáje Force India, se svým monopostem havaroval a po karambolu podvozkem vzhůru s částečně ulámanými koly. Z celé situace ale vyvázl nezraněn.

Nehoda Sergia Péreze během tréninku na VC Maďarska
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Pérez ztratil kontrolu nad vozem ve výjezdu ze zatáčky, kde dostal smyk poté, co se mu s největší pravděpodností po předchozí nevinné jezdecké chybě zlomilo o obrubník zavěšení pravého zadního kola. Klouzající monopost se na druhé straně vozovky odrazil od svodidel, načež se poškozenou částí zarazil o terénní nerovnost a převrátil se.

Záběry na převrácený vůz nejprve vyvolaly všeobecné obavy po nedávném úmrtí francouzského pilota Julese Bianchiho, Pérez ale po chvíli z vraku vylezl bez cizí pomoci. Pro jistotu byl sanitkou převezen do lékařského centra, kde se potvrdilo, že je v pořádku.

"Vůz narazil ve velmi nepříznivém úhlu, proto se převrátil. Díkybohu je všechno ok, byla to pořádná havárie," řekl Pérez. "Trať je hrozně špinavá. Ztratil jsem záď auta a narazil do zdi. Auto vypadá zle, ale snad stihneme absolvovat alespoň část druhého tréninku," uvedl ještě před tím, než se tým rozhodl odpolední jízdy vynechat.

Na trať nevyjel ani jeho německý týmový kolega Nico Hülkenberg, stáj to vysvětlila bezpečnostními důvody. Chtěla pečlivě zanalyzovat zavěšení kol, které nehodu způsobilo.

V obou trénincích byl nejrychlejší mistr světa Lewis Hamilton z Británie. Pilot Mercedesu měl překvapivě největšího soupeře ve stáji Red Bull. Rus Daniil Kvjat za ním zaostal o 351 tisícin sekundy a vítěz loňské maďarské Grand Prix Australan Daniel Ricciardo o 502. Až potom následoval Hamiltonův německý týmový kolega Nico Rosberg (-0,719). Pátý Fin Kimi Räikkönen z Ferrari už ztratil přes sekundu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články