Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Pech se stal opět králem Pražského rallyesprintu, již po deváté

Praha – Po čtvrté v řadě a po deváté celkově se stal vítězem Pražského rallyesprintu Václav Pech. Český rallyeový šampion jezdící s vozem Mini John Cooper Works WRC vyhrál soutěž, která se letos konala pouze na dostihovém závodišti ve Velké Chuchli, s pohodlným náskokem téměř půl minuty.

Před rokem byla populární soutěž po tragických nehodách v rallyeovém sportu zrušena.

Pech splnil roli hlavního favorita, do čela se dostal hned v úvodní rychlostní zkoušce a první místo neopustil. Po šestém měřeném testu měl nakonec náskok 28 sekund na druhého Martina Semeráda, třetí skončil Vojtěch Štajf.

Na Pražském rallyesprintu se tradičně představila i řada známých osobností. Semerádovým spolujezdcem byl stříbrný kajakář z olympiády v Londýně Vavřinec Hradilek. Vedle Jaromíra Tomaštíka usedla zpěvačka Martina Pártlová, s Antonínem Tlusťákem jela Lejla Abbasová. Za volantem se představil herec Lukáš Langmajer, který byl sedmnáctý, zpěvačka Olga Lounová skončila čtyřiadvacátá. Oba se rallye příležitostně věnují.

Je nám líto, video expirovalo.
Pražský rallyesprint po deváté vyhrál Václav Pech

TipCars Pražský rallyesprint, exhibični automobilový závod:

1. Pech, Uhel (Mini John Cooper Works WRC) 24:21,9, 2. M. Semerád, Hradilek (Mitsubishi Lancer Evo IX) -28,7, 3. Štajf, Štajfová (Subaru Impreza STI) -36,7, 4. Hudec, Picka (Mitsubishi Lancer Evo IX) -50,7, 5. Trojan, Zázvorka (Škoda Octavia WRC) -1:05,9, 6. Tuček, Vrba (Mitsubishi Lancer Evo IX) -1:22,7.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články