Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Pech pošesté ovládl Pražský rallyesprint

Praha – Vítězství Václava Pecha v patnáctém ročníku Pražského rallyesprintu ukončilo letošní českou motoristickou sezonu. Pech, kterého navigoval předseda politické strany ODS Mirek Topolánek, ovládl se svojí Fabií WRC tradiční závěrečnou soutěž roku již pošesté v kariéře. Na druhém místě skončil s 21sekundovou ztrátou letošní domácí rallyeový šampion Roman Kresta. Třetí místo obsadil Slovák Jozef Béreš.

Pech vyhrál v jednodenní soutěži, která vedla silnicemi v okolí Prahy i ulicemi města, tři z pěti rychlostních zkoušek. Rozhodující náskok na Krestu, který startoval s Peugeotem 206 S2000, získal ve třetí erzetě, ve které na svého hlavního soupeře z posledních sezon získal náskok čtrnáct sekund.

"Jel jsem naplno od začátku, žádné taktizování. Auto mi padlo úžasně do ruky," řekl spokojený Pech, který po zbytek sezony startoval s produkčním mitsubishi.

Součástí rallye byla letos poprvé rychlostní zkouška na dostihovém závodišti v Chuchli. "Určitě by se tam dala udělat celodenní show pro lidi," uvedl v cíli druhý Roman Kresta. "Je to osvěžení, ale chtělo by to šotolinové pneumatiky," doplnil ho Pech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články