Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Pech bude v příštích sezonách jezdit s Mini

Praha – Britská automobilka Mini se po letošním návratu do mistrovství světa představí premiérově i na českých tratích. Ve zbývajících dvou závodech domácího šampionátu ve sprintrallye usedne do upraveného speciálu Mini Cooper Works S2000 Václav Pech. Ten se s Mini představí již v sobotu na Rallye Jeseníky, v předposledním závodě MČR v jednodenních soutěžích. "Chceme zjistit, jak je auto konkurenceschopné v porovnání se soupeři. Zatím jsme ho testovali jen na tratích, které známe," řekl Pech. Čtyřiatřicetiletý závodník se se zástupci Inveltu dohodl na tříleté spolupráci.

Václav Pech
zdroj: ČTK autor: Stanislav Zbyněk

"Na projektu pracujeme už rok a půl. Prakticky od té doby, kdy se začalo mluvit o tom, že se Mini vrátí do mistrovství světa," uvedl generální ředitel společnosti Invelt Jiří Jírovec, který za koupí vozu od britské společnosti Prodrive stojí. "A od začátku jsme mysleli na to, že by s autem mohl jet Vašek. Proto jsme ho i oslovili," doplnil Jírovec, importér Mini v České republice.
   
Pech dosud závodil s produkčním mitsubishi. "Zatím jsme závodili s většími a těžšími auty, ale trend je takový, že se jezdí s menšími. Nastal čas, abychom tento krok udělali i my," řekl pětinásobný český šampion, který v letošním domácím "velkém" seriálu obsadil celkově třetí místo. A byl tak nejlépe umístěným jezdcem, který neusedal do speciálu kategorie S2000.

Menším problémem ale může být skutečnost, že vůz Mini, i když konstrukčně patří do kategorie WRC, musí být podle pravidel Mezinárodní automobilové federace "omezen" restriktorem motoru. Má tak nižší výkon. "A na to si musíme zvyknout. Jezdí se s ním úplně jinak než se silnějším mitsubishi. Při testu jsme ale dosáhli na pro nás známé trati stejného času jako se starým autem," řekl Pech.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články