Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
BBV po 25 letech

Pardubicemi se zase rozezní řev motorů. Domácí jedničkou na Zlaté přilbě bude Kvěch

V areálu v pardubickém Svítkově odstartuje 76. ročník Zlaté přilby. Hlavní českou kartou bude Jan Kvěch, letos patnáctý nejlepší jezdec seriálu Grand Prix. Přímý přenos programu sledujte od 12 hodin na ČT sport a ČT sport Plus.

Jan Kvěch
zdroj: Facebook/Team Kvěch 201 autor: Mateusz Wojcik

Náročný víkend čeká v Pardubicích i českou plochodrážní jedničku Jana Kvěcha, který bude hlavním domácím želízkem ve Zlaté přilbě. Nejlepší výsledek v podobě šesté příčky si dvaadvacetiletý reprezentant připsal o víkendu v Toruni, kde seriál MS skončil.

"Sbírám mezi těmi nejlepšími ohromně cenné zkušenosti. Zároveň platí, že v Grand Prix vás dožene každá chybička. Ale to vás posouvá zase dál," uvedl Kvěch. Start v příští sezoně GP si v Pardubicích zajistí jen čtveřice nejlepších.

Velká pozornost je tradičně upřena k nedělní Zlaté přilbě. Ve startovní listině nejstaršího plochodrážního závodu na světě nechybí obhájce loňského prvenství Timo Lahti z Finska i jeho dva předchůdci Patryk Dudek z Polska s Britem Danielem Bewleym. Oproti původním plánům se nakonec omluvil trojnásobný vítěz Jason Doyle z Austrálie, který ještě není stoprocentně fit po květnovém vážném zranění. "I tak je ale startovní listina hodně kvalitní," řekl ředitel závodu Evžen Erban.

I v tomto případě bude hlavním českým želízkem Kvěch. "Bylo by krásné Zlatou přilbu někdy vyhrát a navázat tak na Vencu (Milíka), kterému se to podařilo jako poslednímu z Čechů. Druhý už jsem v Pardubicích byl, tak by nebylo špatné to ještě o ten stupínek vylepšit," řekl Kvěch, který byl druhý před čtyřmi lety.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články