Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ogier vyhrál Australskou rallye, na titul si ale musí počkat

Coffs Harbour (Austrálie) - Francouzský pilot Sébastien Ogier vyhrál Australskou rallye, ale titul mistra světa zatím nezískal. O možnou korunovaci přišel v závěrečné rychlostní zkoušce, když se na druhé místo posunul jeho belgický rival Thierry Neuville a odložil tak předčasné rozhodnutí šampionátu. Do konce rallyeového MS zbývají tři závody, Ogier může s týmem Volkswagen slavit v dalším pokračování za tři týdny na domácí rallye ve Francii, k titulu mu stačí jediný bod. 

Sébastien Ogier
zdroj: DPA autor: Thomas Frey

"Tým mi po projetí cílem říkal, že jsem přišel o titul o jediný bod, protože Mikko má problémy. Dělal jsem, co bylo v mých silách," řekl Ogier. Dlouho ale nesmutnil. "Nejdůležitější je, že jsme odjeli perfektní závod, i když ještě není nic rozhodnuto. Snad to bude brzy," dodal devětadvacetiletý Francouz.

Ogier si v Austrálii připsal šestý triumf z deseti odjetých soutěží této sezony. Od čtvrtečního startu ovládl 19 z celkových 22 erzet a vyhrál s náskokem minuty a půl před Neuvillem, který se dostal na stříbrnou pozici na poslední chvíli. V závěrečném měřeném úseku mu totiž pomohl defekt citroënu Fina Mikka Hirvonena.

Ogiera a Neuvilla po Australské rallye dělí 83 bodů, přičemž ve zbývajících třech soutěžích jich bude možné vybojovat maximálně 84. Belgickému pronásledovateli pomohl Hirvonenův defekt zadního kola jen pár kilometrů před cílem. "Nemám nejmenší tušení, co se stalo. Pořád jsem jel prostředkem trati, nechápu, jak jsme mohli píchnout," divil se Hirvonen poté, co po časové ztrátě klesl na třetí příčku.

Výsledky Australské rallye:

1. Ogier, Ingrassia (Fr./Volkswagen Polo R) 3:19:55,0, 2. Neuville, Gilsoul (Belg./Ford Fiesta RS) -1:32,1, 3. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Citroën DS3) -2:02,1, 4. Latvala, Anttila (Fin./Volkswagen Polo R) -2:57,4, 5. Östberg, Andersson (Nor., Švéd./Ford Fiesta RS) -3:17,2, 6. Mikkelsen, Nagle (Nor., Ir./Volkswagen Polo R) -3:37,6.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články