Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Ogier vítá Rallye Monza v seriálu MS. Je to pro motorsport ikonické místo, prohlásil

Šestinásobný mistr světa v automobilových soutěžích Sébastien Ogier z Francie má radost z rozhodnutí promotéra šampionátu rozšířit sezonu o Rallye Monza. Podnik se základnou na slavném autodromu na severu Itálie bude na začátku prosince osmým dílem seriálu, který stejně jako další světové sportovní akce ovlivnila koronavirová pandemie.

Sebastien Ogier (vpravo) na Mexické rallye
zdroj: imago sportfotodienst autor: Andre Lavadinho

"Je to skvělá zpráva zejména pro fans. Měli jsme (až do tohoto okamžiku) krátkou sezonu, takže každý další závod je vítán," uvedl Ogier. "Monza je pro motorsport ikonickým místem, ale já jsem se tamní Rallye Show nikdy nezúčastnil," podotkl šestatřicetiletý jezdec továrního týmu Toyota Gazoo Racing.

Rallye Monza se jezdí od roku 1978 vždy v závěru roku jako exhibiční akce pro osobnosti z různých oblastí motorsportu. Sedmkrát ji vyhrála hvězda MotoGP Valentino Rossi, mezi vítězi jsou i jména pilota F1 Roberta Kubici či nejúspěšnějšího rallyového jezdce historie Sébastiena Loeba. Ze současných pilotů MS na ní uspěl i Španěl Dani Sordo.

"Jsem rád, že to ale nebude žádná show, protože by to na akci WRC šampionátu bylo moc lehké. Některé plánované erzety v okolí Coma vypadají dobře, i když vůbec netuším, co od nich mám čekat," pokračoval Ogier.

Organizátoři počítají s tím, že trať bude mít 220 km speciálních zkoušek a většina z nich se pojede přímo na slavném závodišti. Druhá etapa se ale má konat na uzavřených silnicích v Lombardii poblíž okruhu. "Je to krásná oblast a já tuto část světa miluji, takže si představuji, že i erzety budou krásné. Doufám, že se nepletu," dodal Ogier.

Rallye Monza, jež se pojede od 4. do 6. prosince, bude třetím původně neplánovaným závodem v kalendáři MS. Dodatečně byly doplněny i rallye v Estonsku a Belgii. Nahrazují soutěže v Portugalsku, Finsku, Walesu, Keni, na Novém Zélandu nebo v Japonsku, které kvůli koronaviru letos nebudou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články