Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Ogier v Polsku triumfoval, Prokop dojel jedenáctý

Mikolajki (Polsko) - Úřadující mistr světa Sébastien Ogier oslavil na Polské rallye v sedmém závodě sezony své již páté vítězství a upevnil si vedení v průběžném pořadí. Triumf Volkswagenu podtrhl druhým místem Andreas Mikkelsen z Norska. Martin Prokop s fordem skončil jedenáctý.

Sébastien Ogier
zdroj: ČTK/PAP autor: Tomasz Waszczuk

"Dosáhl jsem řady skvělých vítězství, ale tentokrát mi nikdo ani trochu nepomohl. Devadesát procent rallye jsem jel jako první, a přesto jsem opět získal 28 bodů," radoval se Ogier, jenž po 29. vítězství v kariéře dál suverénně kráčí za třetím titulem v řadě. "Od prvního do posledního metru jsem musel jet naplno a užil jsem si to," řekl.

Kompletní triumf Volkswagenu překazil třetí Estonec Ott Tänak s fordem, který za sebou udržel dalšího jezdce německé automobilky Jariho-Mattiho Latvalu. Finovi útok na stupně vítězů zhatila poslední erzeta, v níž trefil strom.

Před následující Finskou rallye, která se pojede na přelomu července a srpna, vede Ogier průběžné pořadí s náskokem 78 bodů před Mikkelsenem. "Máme malou pauzu a já se chystám na pláže na Bahamách," těšil se francouzský pilot.

Prokop podruhé za sebou v MS nebodoval, v cíli jej mrzel hlavně nevydařený úvod rallye. "Měli jsme zde některé dobré momenty a auto fungovalo výborně. Na začátku to ale bylo špatné a ztratili jsme kontakt s ostatními," řekl Prokop, který dokázal v pátek vyhrát rychlostní zkoušku. V první etapě ale vypadl z elitní desítky a už se do ní nedokázal posunout.

okolí města Mikolajki se dařilo i jezdcům továrního týmu Škoda Motorsport. Fin Esapekka Lappi, který obsadil celkově 12. místo, ovládl klasifikaci kategorie WRC2. Mladoboleslavská automobilka si tak připsala premiérový triumf s novým speciálem fabia R5. Úspěch Škody podtrhl Pontus Tidemand ze Švédska, který skončil po 19 rychlostních zkouškách hned za Lappim.

"Je to skvělý výsledek pro celou značku. Při třetím startu na mistrovství světa s novým vozem jsme dosáhli prvního vítězství. Kompliment oběma posádkám. Za velkého horka jeli všichni čtyři dny bez chyb," řekl šéf týmu Michal Hrabánek. "Při prvních dvou startech v MS jsme třemi místy na stupních vítězů již naznačili potenciál našeho nového soutěžního speciálu. První vítězství je krásným potvrzením tvrdé práce celého týmu," dodal.

Polská rallye, 7. podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - konečné pořadí (po 19 RZ):

1. Ogier, Ingrassia (Fr./Volkswagen Polo R) 2:26:11,5, 2. Mikkelsen, Floene (Nor./Volkswagen Polo R) -11,9, 3. Tänak, Mölder (Est./Ford Fiesta RS) -23,0, 4. Latvala, Anttila (Fin./Volkswagen Polo R) -44,7, 5. Paddon, Kennard (N. Zél./Hyundai i20) -1:14,6, 6. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) -1:44,5, ...11. Prokop, Tománek (Ford Fiesta RS) -4:43,3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články