Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Ogier v Monte Carlu poskočil do vedení, Meekeho má však hned za zády

Monte Carlo – Po čtvrtku byl těsně druhý. Největší favorit Rallye Monte Carlo Sébastien Ogier se však už podle očekávání vyhřívá na prvním místě. Vítěz předchozích dvou ročníků slavné soutěže vyhrál čtyři z šesti pátečních rychlostních zkoušek a má náskok 9,5 sekundy před Britem Krisem Meekem.

Sébastien Ogier
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Po čtvrtečních dvou měřených testech prohrával Ogier s Meekem o sedm sekund a také v druhém dnu soutěže s ním musel o vedení tvrdě bojovat. V závěrečné erzetě ho porazil o deset sekund a vyhoupl se do čela.

"Byl to s Krisem pořádný boj, jede výborně," uvedl dvaatřicetiletý jezdec Volkswagenu, který v Monte Carlu zahájil tažení za čtvrtým titulem mistra světa za sebou. "Sem tam jsme udělali nějakou chybičku a teď mě zpomalil defekt, ale celkově jsem spokojený," řekl Ogier po druhé etapě. 

Na třetím místě je zatím jeho týmový kolega Fin Jari-Matti Latvala, který ztrácí už přes minutu. O víkendu je na programu zbylých osm rychlostních zkoušek.

Rallye Monte Carlo, úvodní podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 2. etapě:

1. Ogier, Ingrassia (Fr./Volkswagen Polo R) 1:29:06,1, 2. Meeke, Nagle (Brit., Ir./Citroën DS3) -9,5, 3. Latvala, Anttila (Fin./Volkswagen Polo R) -1:08,1, 4. Mikkelsen, Jaeger (Nor./Volkswagen Polo R) -1:33,8, 5. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) -1:47,8, 6. Östberg, Flöene (Nor./Ford Fiesta RS) -2:18,5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články