Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Ogier v Austrálii dominoval druhé etapě a blíží se k titulu

Coffs Harbour (Austrálie) - Stále blíže je ke svému premiérovému titulu mistra světa francouzský pilot Sébastien Ogier. Ve druhé etapě australské rallye opanoval všech šest rychlostních zkoušek, více než zdvojnásobil svůj náskok a na čele závodu má na druhého Mikku Hirvonena náskok 45 vteřin.

Sébastien Ogier v Austrálii
zdroj: ČTK/AP

Na dnešních 132 měřených kilometrech Ogier nenašel konkurenci, v Austrálii nevyhrál jen dvě z celkových šestnácti dosavadních rychlostních zkoušek. "Navýšili jsme vedení a vypadá to opravdu dobře, ale zítra je tu další den," nechce však předčasně slavit. Na fakt, že se blíží převzetí trůnu po slavném krajanovi Sébastienu Loebovi, jenž po devíti letech startuje letos v MS v rallye jen ojediněle, prý ale na trati nedokáže zapomenout. "Trochu mi to v hlavě pořád vězí," připustil.

Ze závodu musel z průběžného čtvrtého místa odstoupit severoirský jezdec Kris Meeke, který ve třinácté rychlostní zkoušce převrátil svůj citroën. Meeke i navigátor Chris Patterson vyvázli bez zranění.

Za Ogierem se nadále drží trojnásobný vítěz australského závodu Hirvonen s citroënem a třetí je Belgičan Thierry Neuville s fordem, který v pořadí MS ztrácí z druhé pozice na francouzského lídra 75 bodů. Pokud Ogier zvýší v Austrálii náskok alespoň na 84 bodů, stane se novým mistrem světa. Celkem 354 kilometrů dlouhá Australská rallye skončí v neděli posledními šesti z 22 rychlostních zkoušek.

Australská rallye - po 2. etapě (16 rychlostních zkouškách):

1. Ogier, Ingrassia (Fr./Volkswagen Polo R) 2:14:53,9, 2. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Citroën DS3) -45,9, 3. Neuville, Gilsoul (Belg./Ford Fiesta RS) -1:11,4, 4. Latvala, Anttila (Fin./Volkswagen Polo R) -1:47,6, 5. Mikkelsen, Nagle (Nor., Ir./Volkswagen Polo R) -2:10,8, 6. Östberg, Andersson (Nor., Švéd./Ford Fiesta RS) -2:13,4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články