Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Ogier tlačil na pilu. Ve vedení Monte Carla je ale Evans

Do čela Rallye Monte Carlo se dostal britský pilot Elfyn Evans. Přestože čtyři z pěti rychlostních zkoušek vyhrál Sébastien Ogier, defekt v závěrečném testu dostal do vedení právě Evanse. Ten má momentálně náskok sedmi sekund na Ogiera.

Elfyn Evans
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Po prvním dnu vedoucí Estonec Ott Tänak klesl s hyundaiem na třetí místo s bezmála půlminutovou ztrátou, kterou nabral zejména na zledovatělých pasážích trati.

Ogier vystřídal Tänaka ve vedení hned na úvod druhého dne. Po třech dílčích triumfech za sebou ale v celkově šestém testu roztrhl levou přední pneumatiku a kompletně ji svlékl z ráfku.

Kvůli více než půlminutové ztrátě přepustil vedení vicemistrovi světa Evansovi a klesl až za Tänaka. V poslední zkoušce dne ale oba konkurenty porazil o více než čtvrt minuty a pokračovat bude s minimálním odstupem na lídra.

V sobotu bude Rallye Monte Carlo pokračovat třemi zkouškami a v neděli jsou na programu zbylé čtyři. Ogier bojuje o osmé vítězství ve slavné soutěži, kterým by se osamostatnil v čele statistik před krajanem Sébastienem Loebem.

Prvenství obhajuje Tänakův týmový kolega Thierry Neuville z Belgie, který už na pátém místě ztrácí na Evanse bez devíti desetin celou minutu.

Rallye Monte Carlo, úvodní podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 2. etapě:

1. Evans, Martin (Brit./Toyota Yaris) 1:33:57,5, 2. Ogier, Ingrassia (Fr./Toyota Yaris) -7,4, 3. Tänak, Järveoja (Est./Hyundai i20) -25,3, 4. Rovanperä, Halttunen (Fin./Toyota Yaris) -53,1, 5. Neuville, Wydaeghe (Belg./Hyundai i20) -59,1, 6. Sordo, Del Barrio (Šp./Hyundai i20) -1:49,6.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články