Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Ogier si jede v Austrálii pro první titul rallyového šampiona

Coffs Harbour (Austrálie) - Sébastien Ogier si jede na Australské rallye pro premiérový titul mistra světa. Hned v úvodu první etapy se podle očekávání dostal do čela a vede o 20 sekund. Od převzetí trůnu po slavném krajanovi Sébastienu Loebovi, jenž po devíti letech startuje letos v MS v rallye jen ojediněle, ho už mohou dělit pouze dva dny.

Sébastien Ogier
zdroj: AP

Ogier byl po čtvrtečních dvou superspeciálkách čtvrtý, ale hned ráno vyhrál úvodní rychlostní zkoušku a z deseti odjetých jich ovládl už osm. Má tak nakročeno, aby na druhý pokus předčasně slavil titul. Naposledy v Německu ho zastavily technické problémy.

"Byl to dnes perfektní den. Ráno to ale hrozně klouzalo, museli jsme být ďábelsky opatrní. Na cestě bylo hodně štěrku, důležité bylo neudělat hloupou chybu," popsal pilot Volkswagenu. "Odpoledne už byla přilnavost mnohem lepší, ale zítřek znovu zamíchá kartami, protože experti předpovídají déšť," dodal.

Za Ogierem se drží Fin Mikko Hirvonen s citroënem a třetí je Belgičan Thierry Neuville s fordem, který v pořadí MS ztrácí z druhé pozice na francouzského lídra 75 bodů. Pokud Ogier zvýší v Austrálii náskok alespoň na 84 bodů, stane se novým mistrem světa.

Výsledky 1. etapy Australské rallye:

1. Ogier, Ingrassia (Fr./Volkswagen Polo R) 58:46,6, 2. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Citroën DS3) -20,0, 3. Neuville, Gilsoul (Belg./Ford Fiesta RS) -38,1, 4. Meeke, Patterson (Brit., Ir./Citroën DS3) -38,6, 5. Latvala, Anttila (Fin./Volkswagen Polo R) -58,2, 6. Östberg, Andersson (Nor., Švéd./Ford Fiesta RS) -1:01,7.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články