Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ogier přidal v Mexiku rekordní triumf číslo 7 a vede pořadí MS

Sébastien Ogier vyhrál posedmé Mexickou rallye a vytvořil nový rekord soutěže. Navíc po třetím dílu mistrovství světa vede průběžné pořadí. Osminásobný světový šampion, který absolvuje v barvách Toyoty jen vybrané soutěže, má tříbodový náskok před Belgičanem Thierrym Neuvillem.

Je nám líto, video expirovalo.
Ogier má rekordní sedmé vítězství v Mexické rallye a vede MS

Martin Prokop skončil v Mexiku jedenáctý a v kategorii WRC2 obsadil páté místo.

Ogier proměnil i druhý letošní start v MS ve vítězství, když navázal na triumf v Monte Carlu. Do čela mexické soutěže se dostal v úvodu druhé etapy po odstoupení Fina Esapekky Lappiho, jenž havaroval. V závěrečný den už si devětatřicetiletý Francouz především hlídal vedení. Přesto ještě ovládl závěrečnou Power Stage a bonusových pět bodů mu pomohlo do čela seriálu.

Druhého Neuvillea s hyundaiem nakonec porazil o 27,5 sekundy. Třetí skončil Brit Elfyn Evans s další toyotou, který po závěrečné rychlostní zkoušce klesl za Belgičana o čtyři desetiny.

Už v Monte Carlu se Ogier postaral devátým vítězstvím o rekord soutěže. V Mexiku se dosud dělil se šesti výhrami o primát s krajanem Sébastienem Loebem.

Čtvrtý skončil úřadující mistr světa a další jezdec Toyoty Fin Kalle Rovanperä. V celkovém pořadí je třetí o bod za Neuvillem. Z prvního na čtvrté místo v MS klesl Estonec Ott Tänak, který se po vítězství ve Švédské rallye musel tentokrát spokojit vinou technických potíží v úvodu soutěže s devátou příčkou.

Mexická rallye, podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích:

1. Ogier, Landais (Fr./Toyota Yaris) 3:16:09,4, 2. Neuville, Wydaeghe (Belg./Hyundai i20) -27,5, 3. Evans, Martin (Brit./Toyota Yaris) -27,9, 4. Rovanperä, Halttunen (Fin./Toyota Yaris) -1:55,3, 5. Sordo, Carrera (Šp./Hyundai i20) -2:58,8, 6. Greensmith, Andersson (Brit., Švéd./Škoda Fabia) -12:31,5, ...11. Prokop, Ernst (ČR/Ford Fiesta) -18:56,1.

Průběžné pořadí (po 3 z 13 závodů): 1. Ogier 56 b., 2. Neuville 53, 3. Rovanperä 52, 4. Tänak (Est./Ford Puma) 47, 5. Evans 44.

Pořadí týmů: 1. Toyota 127, 2. Hyundai 100, 3. M-Sport/Ford 73.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články