Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Ogier popáté ovládl Mexickou rallye, na druhé místo se prodral Tänak

Popáté v kariéře vyhrál Mexickou rallye šestinásobný mistr světa Sébastien Ogier. Za francouzským pilotem Citroënu dojel s půlminutovou ztrátou na druhé příčce estonský lídr letošního šampionátu Ott Tänak s toyotou, třetí byl Brit Elfyn Evans s fordem.

Sébastien Ogier na Mexické rallye
zdroj: Panoramic autor: LAVAdinho

Ogier vstoupil do závěrečné etapy s náskokem 27 sekund před Evansem, ale ten už v první ze tří nedělních rychlostních zkoušek neodolal Tänakovu útoku. Estonský pilot nezačal soutěž dobře, z pátečního osmého místa se však nakonec dokázal prodrat až na druhé. Vedoucí pozici v hodnocení seriálu udržel o čtyři body před francouzským obhájcem titulu. 

Pětatřicetiletý Ogier vyhrál druhou ze tří letošních rallye: triumfoval i na úvod v Monte Carlu, ve Švédsku pak ale získal pouhé dva body. V Mexiku zopakoval loňské prvenství, předtím si tam připsal vítězný hattrick v letech 2013-15.

"Nebyl to úplně bezproblémový víkend, ale jsem rád, že se závěr obešel bez jakýchkoli potíží. Teď si v letadle přiťukneme šampaňským a za tři týdny na Korsice budeme mít stejný cíl: vyhrát a získat maximum bodů," řekl Ogier.

Je nám líto, video expirovalo.
Ogier vyhrál Mexickou rallye, na druhé místo se prodral Tänak

Mexická rallye, podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích:

Konečné pořadí: 1. Ogier, Ingrassia (Fr./Citroën C3) 3:37:08,0, 2. Tänak, Järveoja (Est./Toyota Yaris) -30,2, 3. Evans, Martin (Brit./Ford Fiesta) -49,9, 4. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) -1:27,0, 5. Meeke, Marshall (Brit./Toyota Yaris) -6:06,2, 6. Guerra, Zapata (Mex./Škoda Fabia R5) -15:35,5.

Průběžné pořadí MS (po 3 ze 14 soutěží): 1. Tänak 65 b., 2. Ogier 61, 3. Neuville 55, 4. Meeke 35, 5. Evans 28, 6. Lappi (Fin./Citroën) 20. Týmy: 1. Toyota 86, 2. Citroën 78, 3. Hyundai 77, 4. M-Sport Ford 45.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články