Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Ogier po dramatickém závěru vyhrál i ve Švédsku

Karlstad (Švédsko) - Švédskou rallye vyhrál po dramatickém závěru mistr světa Francouz Sébastien Ogier. Tři týdny po jednoznačném triumfu v úvodní soutěži v Monte Carlu vybojoval druhé vítězství v sezoně až v poslední rychlostní zkoušce. Martin Prokop skončil po problémech s převodovkou a "výletech" mimo trať osmý.

Sébastien Ogier na Švédské rallye
zdroj: ČTK/AP autor: Micke Fransson/TT

"Jsem spokojen s rychlostí, kterou jsme tento víkend předvedli. Udělali jsme několik chyb, ale po zklamání v Monte Carlu je to pro nás dobrá motivace," uvedl Prokop. V úvodním díle světového šampionátu byl devátý, ale na Ogiera ztratil téměř deset minut. Tentokrát jeho odstup činil 4:26 minuty.

Ogier před závěrečným dnem ztrácel bezmála deset sekund na překvapivého lídra Belgičana Thierryho Neuvillea. Před toho se hned v prvním dnešním testu dostal Nor Andreas Mikkelsen, za kterého se v předposlední erzetě posunul francouzský mistr světa z posledních dvou let. Na Mikkelsena ztrácel tři sekundy, jeho kolega z Volkswagenu však chyboval, narazil do závěje, ve sněhu uvízl a v celkovém pořadí klesl až na třetí pozici.

"Přišli jsme o to na poslední chvíli. Ale zkusili jsme to, to je hlavní. Příště snad budeme mít více štěstí," řekl Mikkelsen, který útočil na první vítězství v kariéře. Třetí skončil i minule v Monte Carlu. Ogier vybojoval druhé vítězství ve Švédské rallye po předloňském triumfu s náskokem 6,4 sekundy na Neuvillea. Mikkelsen nakonec zaostal o téměř 40 sekund.

Švédská rallye, podnik mistrovství světa:

1. Ogier, Ingrassia (Fr./Volkswagen Polo R WRC) 2:55:30,5, 2. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20 WRC) -6,4, 3. Mikkelsen, Floene (Nor./Volkswagen Polo R WRC) -39,8, 4. Tänak, Molder (Est/Ford Fiesta RS) -2:26,0, 5. Paddon, Kennard (N. Zél./Hyundai i20 WRC) -3:31,5, 6. Evans, Barrit (Brit./Ford Fiesta RS) -3:53,0, ...8. Prokop, Tomanek (ČR/Ford Fiesta RS) -4:26,0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články