Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Ogier míří na Korsice za vítězstvím, Kopecký už je osmý

Pětinásobný mistr světa Sébastien Ogier míří za druhým vítězstvím v Korsické rallye. Francouzský jezdec vede po druhé etapě ve čtvrtém dílu sezony o 44,5 sekundy před Estoncem Ottem Tänakem. O další desetinu zpět je obhájce prvenství Belgičan Thierry Neuville.

Sébastien Ogier
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Andre Lavadinho

Na osmou příčku se posunul Jan Kopecký s vozem Škoda Fabia, a pokud ji udrží, vyrovná svůj nejlepší výsledek v MS za posledních deset let. Navíc jasně vede klasifikaci vozů WRC2.

Ogier mírně zvýšil svůj náskok oproti pátku, i když v závěrečné rychlostní zkoušce jel na jistotu a zaznamenal až osmý čas.

"Samozřejmě jsem neriskoval, byla to nejšpinavější erzeta za celý den. Náskok je slibný, ale zítra se jede ještě dlouhý test," uvedl lídr šampionátu, který na Korsice vyhrál poprvé předloni.

Tři z šesti měřených úseků ovládl jeho krajan Sébastien Loeb. Devítinásobný mistr světa hned v úvodu soutěže přišel o naději na dobrý výsledek, když uvízl v příkopu a první etapu nedokončil.

V soutěži, kterou v letech 2005 až 2008 vyhrál čtyřikrát v řadě, je průběžně patnáctý se ztrátou téměř 21 minut na Ogiera.

"Věděl jsem, že dokážu být rychlý," uvedl Loeb, který rallyeové MS opustil v roce 2012. Letos absolvuje jen tři soutěže.

Výsledky Korsické rallye - po 2. etapě:

1. Ogier, Ingrassia (Fr./Ford Fiesta) 2:43:07,7, 2. Tänak, Järveoja (Est./Toyota Yaris) -44,5, 3. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) -44,6, 4. Lappi, Ferm (Fin./Toyota Yaris) -54,9, 5. Sordo, Del Barrio (Šp./Hyundai i20) -1:46,7, 6. Evans, Mills (Brit./Ford Fiesta) -1:49,8, ...8. Kopecký, Dresler (Škoda Fabia R5) -8:22,9.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články