Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Ogier má v Mexiku nakročeno k triumfu

Sébastien Ogier míří po chybě Esapekky Lappiho k triumfu na Mexické rallye. Finský pilot ve druhé etapě havaroval a ze závodu musel odstoupit. Ogier drží před týmovým kolegou Elfynem Evansem více než půlminutový náskok.

Je nám líto, video expirovalo.
Ogier míří k triumfu v Mexické rallye

Lappi trefil a porazil sloup elektrického vedení a jeho vůz začal na chvíli hořet. Finský pilot i spolujezdec Janne Ferm vyvázli bez zranění, ale tým Hyundai oznámil, že už do soutěže nezasáhnou ani v poslední etapě. Nehoda způsobila zrušení patnácté zkoušky, která se měla jet na stejné trase, pořadatelé ji nestihli zprůjezdnit.

Ogier bude hájit vedení v dnešních čtyřech zbylých rychlostních zkouškách. "Je to dobrý náskok a se svým dnem jsem spokojený. Trochu jsme změnili přístup, poté co Esapekka vypadl. Nemuseli jsme tolik riskovat, přesto se nám povedlo zajet dobré časy a zvýšit náskok," řekl osminásobný mistr světa Ogier, který v sobotu vyhrál dvě z osmi odjetých zkoušek.

Při jeho změně taktiky byl nejúspěšnějším jezdcem druhé etapy Belgičan Thiery Neuville. Za volantem hyundaie ovládl polovinu testů a na třetím místě ho od Evanse dělí jen 4,3 sekundy. Čtvrtý Kalle Rovanperä v další toyotě už za Ogierem zaostává o více než minutu a půl.

Prokop se i díky Lappiho výpadku oproti pátku posunul o jednu pozici. Ve výsledkové listině následuje za lídrem šampionátu Ottem Tänakem z Estonska, který měl v úvodní etapě technické problémy a nabral ztrátu přes 14 minut. V sobotu byl nejrychlejší v posledních dvou erzetách a během dne se posunul z 18. místa na jedenácté.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články