Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Ocon má v Mexiku ochranku a jezdí pancéřovaným autem. Kvůli Pérezovi mu hrozí smrtí

Po příjezdu do Mexika si užívá větší pozornost, než by si přál. Francouzského jezdce Estebana Ocona provází před další Velkou cenou formule 1 zvláštní bezpečnostní opatření, jelikož pilotu stáje Force India podle jeho slov chodí pravidelně výhrůžky smrtí od fanoušků jeho týmového kolegy Mexičana Sergia Péreze, s kterým byli během sezony na kordy. Proto má Ocon tělesné strážce a jezdí pancéřovaným vozem v doprovodu policejní eskorty.

Esteban Ocon
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Hoch Zwei

Oba jezdci se letos několikrát na trati střetli a poté si posílali přes média kritické poznámky. Domlouvat jim museli šéfové stáje, až pak Pérez s Oconem slíbili, že už se dalších kontroverzí vyvarují.

"Od (červnového) závodu v Ázerbájdžánu jsem byl terčem mnoha výhrůžek smrtí," uvedl Ocon, který pak měl s Pérezem kolizi ještě v srpnu ve Spa. Do Mexika dorazil o den později, než plánoval.

"Museli jsme vyřešit bezpečnostní opatření, abychom se vyhnuli problémům. Zatím jde všechno bez problémů a snad to vydrží po celý víkend," řekl osmý muž průběžného pořadí mistrovství světa. Počítá s tím, že ho na Autodromu Hermanose Rodrígueze nečeká vřelé přijetí. "Dokud po mně nebudou házet kameny, je to v pořádku," uvedl Ocon.

Pérez doufá, že diváci se budou k francouzskému pilotovi chovat férově. "Je jasné, že to mezi námi od Baku skřípe a v Belgii se to ještě zhoršilo. Ale pak jsme si promluvili mezi čtyřma očima, bez zásahů týmu, a myslím, že od té doby se to zlepšilo. Celkově je teď atmosféra v pohodě. Je to jenom sport a myslím, že fanoušci nebudou na Estebana zlí, ale budou mu fandit," řekl Pérez, který je v pořadí MS před Oconem na sedmém místě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články