Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Obhajoba byla těžší, přiznal nejmladší evropský autokrosový šampion

V minulé sezoně se v osmnácti letech stal nejmladším autokrosovým evropským šampionem v kubatuře do 1600 ccm, letos se Petru Nikodémovi podařilo titul obhájit, ale musel uznat, že to bylo složitější. Musel se vypořádat nejen se soupeři a přišly i problémy s technikou. "Ve dvou víkendech nám padly čtyři motory," popsal velkou komplikaci. Nicméně nakonec slavil už závod před koncem seriálu a pak si mohl vyzkoušet královskou divizi Super Buggy. Ale jestli do ní naskočí v nové sezoně, zatím neřekl.

Petr Nikodém
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Kromě výpadků techniky mu cestu na trůn ztížil další velký soupeř. "Vrátil se bývalý mistr Evropy, zkušený René Madl, a ten nám to hodně znepříjemnil," vzpomněl na obhajobu, za kterou děkoval celém svému týmu.

Poslední závod pak odjel v nejsilnější divizi. "Je to o hodně rychlejší a víc se tam bourá," vybavoval si rozdíly s tím, že ho soupeři s lehčím autem také na trati hledali, ale ustál to a hlavně - auto vydrželo.

"Zkoušeli jsme, jestli bychom do toho šli s lehkým autem a lehkým motorem, nebo naopak s velkým a velkým motorem. A teď si myslím, že by stačilo jen trochu přidat na váze, hlavně kvůli konkurenceschopnosti v první zatáčce," vysvětloval dvojnásobný šampion slabší kategorie. A kdyby k přestupu nakonec opravdu došlo, tak se toho nebojí: "Zase se budeme snažit to vybojovat i tam," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Šampion Nikodém: Super Buggy? Zatím nevím


Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články