Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Nový svaz motocyklistů už má vedení

Praha - Ministr školství Josef Dobeš rozhodl o tom, že motocyklový sport České republiky bude na mezinárodní scéně zastupovat nově vzniklý Český svaz motocyklového sportu. Dnes jeho prezident společně s Dobešem představili svazové vedení.

Motocykl
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Mezi tvářemi Českého svazu motocyklového sportu se objevili někteří bývalí či současní závodníci i organizátoři motocyklových závodů, kteří nebyli spokojeni s dosavadní sportovní autoritou Autoklubem České republiky. "Tito pánové dosáhli velkého úspěchu, pracují s mládeží. Když dostanou podmínky, věřím, že je dokážou využít," řekl Dobeš.

Celou novou organizaci dává dohromady Karel Abraham. Přestože je hodně spojený se silničním okruhovým sportem, staví tým lidí ze všech disciplín. "Oslovili jsme lidi, kteří jsou v tomto sportu kovaní, mají za sebou spoustu zkušeností. Začíná se nám čím dál víc lidí ozývat, že mají zájem se o danou disciplínu na svazu starat, takže to vypadá dobře," uvedl Abraham.

Členům českého svazu motocyklového sportu se nelíbí dosavadní činnost Autoklubu ČR, který byl doposud vrcholným orgánem motocyklového sportu. "Není tam koncept, žádná struktura, která by do budoucna nastavila nějakou vizi, takže si od toho slibujeme, že se zlepší skoro všechno, protože momentálně neexistuje nic," sdělil motokrosový manažer Ervín Krajčovič.

Představitelé Autoklubu České republiky, který by měl nový svaz vystřídat, se k celé záležitosti vyjádří ve středu na plánované tiskové konferenci.

Je nám líto, video expirovalo.
Dobeš dali šanci Karlu Abrahamovi
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články