Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Neuville vede Safari rallye, Tänaka zbrzdily stěrače

Pech měl ve druhé etapě Safari rallye favorizovaný estonský jezdec Ott Tänak, kterého trápily nefungující stěrače, ztratil hodně času a je čtvrtý. Vede Belgičan Thierry Neuville téměř o minutu před Takamotem Kacutou z Japonska. Na třetí místo se v poslední rychlostní zkoušce dne posunul obhájce titulu a lídr průběžného pořadí mistrovství světa Francouz Sébastien Ogier.

Ott Tänak
zdroj: ČTK/ZUMA/Dppi autor: Francois Flamand

Třináctý měřený test keňské soutěže poznamenal déšť, v kterém sice Neuville zpomalil, přesto na Kacutu najel 22 sekund. "Musel jsem trochu zariskovat, abych tolik neztratil, Ogier měl pravděpodobně mnohem sušší trať. Jsem fakt docela rád, že jsme v cíli," oddechl si pětinásobný vicemistr světa Neuville.

Ještě mnohem větší potíže ale řešil Tänak, který musel zastavit, aby ručně vyčistil přední sklo. "Na mojí straně to nešlo, vůbec nic jsem neviděl," vztekal se estonský pilot, který bude v nedělní závěrečné etapě dohánět na čtvrtém místě více než dvouminutovou ztrátu.

Jediný Čech na startu Martin Prokop odstoupil v pátek po havárii v šesté rychlostní zkoušce. Navigátor Zdeněk Jůrka má po nehodě zlomený obratel a je hospitalizovaný na klinice v Nairobi.

Safari rallye, která se do kalendáře šampionátu vrátila po 19 letech, má v neděli na programu zbývajících pět rychlostních zkoušek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články