Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Neuville vede po druhé etapě Rally Akropolis

Belgičan Thierry Neuville se dostal po druhé etapě Rally Akropolis do vedení 28 sekund. Dominanci vozů Hyundai potvrzuje průběžným třetím místem Dani Sordo, který na druhého Tänaka ztrácí 18 sekund. 

Je nám líto, video expirovalo.
Neuville se dostal do vedení Rally Akropolis

Martin Prokop s fordem se oproti pátku posunul o devět míst a je čtrnáctý. V kategorii WRC2 figuruje na šesté příčce.

Porucha alternátoru zastavila v úvodu druhé etapy devítinásobného mistra světa Sébastiena Loeba z Francie, který se marně snažil závadu odstranit s pomocí telefonických konzultací se svými mechaniky. "Není k tomu moc co říct. Ráno jsme jeli svižně, měli jsme prima náskok. Na konci erzety jsem měl vybitou baterii a zhasl motor. Bylo těžké to opravit," řekl osmačtyřicetiletý jezdec, který absolvuje v týmu Ford vybrané soutěže.

Lídr mistrovství světa Fin Kalle Rovanperä nevyužije ani druhou šanci zajistit si v předstihu titul. Se svou toyotou narazil v druhé dnešní rychlostní zkoušce do stromu a po opravě pokračuje v soutěži s velkou ztrátou. Na 19. příčce má na Neuvillea manko přes 16 minut. Průběžné pořadí MS vede Rovanperä s velkým náskokem 72 bodů.

Rallye Akropolis, podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích – po 2. etapě:

1. Neuville, Wydaeghe (Belg./Hyundai i20) 3:06:34,4, 2. Tänak, Järveoja (Est./Hyundai i20) -27,9, 3. Sordo, Carrera (Šp./Hyundai i20) -52,9, 4. Evans, Martin (Brit./Toyota Yaris) -1:00,0, 5. Loubet, Landais (Fr./Ford Puma) -2:40,1, 6. Breen, Nagle (Ir./Ford Puma) -3:47,2, ...14. Prokop, Ernst (ČR/Ford Fiesta) -13:38,8.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články