Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Neuville vede Katalánskou rallye. Druhý Evans ale neztrácí ani celou vteřinu

Sedm desetin sekundy. Takový je po první etapě Katalánské rallye rozdíl mezi vedoucím Thierrym Neuvillem a druhým Elfynem Evansem. Třetí už se ztrátou 19,4 sekundy je po šesti rychlostních zkouškách vedoucí muž MS Sébastien Ogier, který se ve Španělsku může stát s předstihem poosmé mistrem světa.

Je nám líto, video expirovalo.
Katalánskou rallye vede obhájce Neuville těsně před Evansem

Neuville v hyundai útočí na obhajobu prvenství z roku 2019, kdy se v Katalánsku jelo naposledy. V prvním dnu vyhrál čtyři testy, zbylé dva pro sebe rozhodl Ogierův rival v boji o titul Evans, který měl za volantem toyoty skvělý vstup do závodu a v čele pořadí se držel do čtvrté zkoušky.

První soutěžní den skončil předčasně pro předloňského mistra světa Otta Tänaka z Estonska, který ve čtvrté erzetě havaroval a poroučel se z průběžného šestého místa. Vedle pátého muže MS nepokračuje ani průběžně sedmý Takamoto Kacuta z Japonska, který měl nehodu hned v první erzetě.

Český jezdec Erik Cais je při premiéře v mistrovství světa patnáctý s více než čtyřminutovým mankem na lídra, další debutant Dominik Stříteský, který jede s podporou továrního týmu Škoda Motorsport, je dvacátý.

Ogier měl před Katalánskou rallye na týmového kolegu Evanse náskok 24 bodů, a pokud po předposlední soutěži sezony zvýší odstup na 30, bude o titulu rozhodnuto. V sobotu je na programu dalších sedm testů, v neděli se pojedou ještě čtyři.

Katalánská rallye, podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích, po 1. etapě:

1. Neuville, Wydaeghe (Belg./Hyundai i20) 1:01:26,6, 2. Evans, Martin (Brit./Toyota Yaris) -0,7, 3. Ogier, Ingrassia (Fr./Toyota Yaris) -19,4, 4. Sordo, Carrera (Šp./Hyundai i20) -24,8, 5. Rovanperä, Halttunen (Fin./Toyota Yaris) -38,0, 6. Fourmaux, Coria (Fr./Toyota Yaris) -1:10,2, ...16. Cais, Žáková (ČR/Ford Fiesta) -4:14,9, 20. Stříteský, Hovorka (ČR/Škoda Fabia) -5:02,2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články