Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportovní zprávy

Neuville už je v Česku, před Středoevropskou rallye testoval v jižních Čechách

S týdenním předstihem dorazil do Česka belgický rallyový jezdec Thierry Neuville, který bude příští týden obhajovat titul na Středoevropské rallye. Lídr pořadí mistrovství světa si v Česku s předstihem může zajistit letošní titul.

Thierry Neuville
zdroj: World Rally Championship

Šestatřicetiletý Belgičan v jižních Čechách ve středu testoval. Na trati rychlostní zkoušky Malonty, která je tradiční součástí Rallye Český Krumlov.

"Ráno bylo mokro, odpoledne slunce a sucho. Je fajn vyzkoušet si různé podmínky, které nás mohou potkat i při samotné rallye. Samozřejmě je to trochu náročné kvůli ladění nastavení, ale jsme spokojení, i když před sebou máme ještě hodně práce," uvedl Neuville.

Rodák z města Sankt Vith soutěž, která se koná v Česku, Rakousku a Německu, před rokem vyhrál. Favoritem bude i letos. Navíc se na start postaví jako lídr MS, na druhého Estonce Otta Tänaka má náskok dvaceti devíti bodů.

"Loňský ročník byl opravdovou výzvou. Tři různé země, troje různé podmínky, co se počasí týká. Především úvodní den v Česku byl hodně náročný. Nevíme, jaké bude počasí letos, ale o moc horší už to být nemůže," vrátil se Neuville o dvanáct měsíců zpět.

V minulé sezoně byly součástí soutěže dlouhé přejezdy, letos by měla být logistika jednodušší. "Loni jsem si Středoevropskou rallye moc užil, přestože to bylo logisticky poměrně náročné. I takové výzvy ale do našeho sportu patří. Tým všechno perfektně zvládl a úžasná byla i podpora fanoušků, kterých se u trati sešlo neuvěřitelné množství," řekl Neuville.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články