Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Neuville ujíždí konkurenci, vede před Latvalou a Ogierem

Alghero (Itálie) - Ve vedení Italské rallye je po první etapě a devíti odjetých zkouškách Thierry Neuville. Belgický pilot drží jedenáctivteřinový náskok před druhým Jarim-Mattim Latvalou. Třetí Sébastien Ogier ztrácí už rovných 40 vteřin.

Thierry Neuville
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Třinácté místo celkově a páté v pořadí WRC2 patří Janu Kopeckému ve fabii. Martin Prokop s fiestou startující od začátku s pětiminutovou penalizací za porušení technických předpisů je na 23. místě.

Neuville bojuje o druhé vítězství v kariéře. I díky čistší stopě vyhrál pět z osmi dnešních testů a pokaždé těsně před Latvalou, s kterým se v průběhu dne prostřídal ve vedení. "Dopoledne mi pomohla čistší stopa, ale odpoledne jsme už chytili rytmus a narostlo nám sebevědomí. Snad v tom budeme pokračovat," řekl Neuville, který do sezony vstoupil třetím místem v Monte Carlu, ale pak už bodoval jen jako šestý v Argentině. "Jsme rádi, že jsme zase zpátky vepředu," konstatoval Neuville.

Fin ovládl dvě zkoušky, ale závěr dne vyšel Belgičanovi. Ogier jako první pilot na trati postupně ztrácel a ke čtvrtečnímu triumfu v prologu přidal jen jeden dílčí úspěch v dopoledním programu. "Já jsem ale spokojený, je to lepší, než jsem čekal. Zkoušky jsou tu technicky extrémně náročné," řekl Ogier.

Italská rallye, podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 1. etapě:

1. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) 1:14:03,2, 2. Latvala, Anttila (Fin./Volkswagen Polo-R) -11,1, 3. Ogier, Ingrassia (Fr./Volkswagen Polo-R) -40,3, 4. Mikkelsen, Jaeger (Nor./Volkswagen Polo-R) -57,5, 5. Östberg, Flöene (Nor./Ford Fiesta RS) -58,5, 6. Sordo, Martí (Šp./Hyundai i20) -1:18,6, ...13. Kopecký, Dresler (Škoda Fabia R5) -4:04,5, 23. Prokop, Tománek (Ford Fiesta RS) -8:01,4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články