Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Neuville udržel vedení v Belgické rallye, o deset sekund zpět je Breen

Domácí pilot Thierry Neuville zůstává v čele Belgické rallye i po druhé etapě. Ve vyrovnaném souboji vede o 10,1 sekundy před irským kolegou z Hyundaie Craigem Breenem, na třetí místo se v nové asfaltové soutěži mistrovství světa WRC posunul Brit Elfyn Evans.

Thierry Neuville
zdroj: ČTK/Panoramic

Breen dnes vyhrál první i druhou rychlostní zkoušku a k Neuvilleovi se přiblížil na 3,5 sekundy. Závěr etapy ale vyšel lépe domácímu favoritovi, který Ypres Rallye ovládl v roce 2018. To ale soutěž ještě nebyla součástí světového šampionátu – stejně jako předloni, kdy zvítězil Breen. "Věděli jsme, že na nás dnes budou útočit, zítra to bude podobné. Ale auto zatím jede velmi dobře," pochvaloval si Neuville.

Je nám líto, video expirovalo.
Domácí Neuville i nadále vede Belgickou rallye

Estonec Ott Tänak klesl kvůli technickým potížím z třetího na šesté místo a ztrácí bezmála čtyři minuty. O příčku před ním je sedminásobný mistr světa Francouz Sébastien Ogier, jenž vede i pořadí letošního MS. V dosahu má ovšem čtvrtého Kalleho Rovanperäho i třetího Evanse, kteří stejně jako on jedou s toyotou.

Nedělní finále Belgické rallye s čtyřmi rychlostními zkouškami se odehraje na závodním okruhu Spa-Francorchamps.

Belgická rallye, podnik MS v automobilových soutěžích - po 2. etapě:

1. Neuville, Wydaeghe (Belg./Hyundai i20) 2:06:18,8, 2. Breen, Nagle (Ir./Hyundai i20) -10,1, 3. Evans, Martin (Brit./Toyota Yaris) -42,4, 4. Rovanperä, Halttunen (Fin./Toyota Yaris) -45,7, 5. Ogier, Ingrassia (Fr./Toyota Yaris) -49,4, 6. Tänak, Järveoja (Est., Fin./Hyundai i20) -3:55,2.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články