Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Neuville měl v Rallye Monte Carlo defekt. Do čela se vyhoupl obhájce triumfu Ogier

Monte Carlo – Staré pořádky se vrátily. Francouzský obhájce vítězství Sébastian Ogier se po třetí etapě posunul do čela Rallye Monte Carlo. Úřadující mistr světa profitoval z defektu dosavadního lídra Thierryho Neuvillea z Belgie v poslední rychlostní zkoušce dne. Ogier tak i při soutěžním debutu za volantem Fordu Fiesta po odchodu dominantního Volkswagenu z mistrovství světa míří opět k vítězství, v Monte Carlu by bylo už jeho čtvrté v řadě.

Sébastien Ogier během Rallye Monte Carlo
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Ogier má před nedělním finále se čtyřmi měřenými testy náskok 47 sekund na kolegu z týmu M-Sport Otta Tänaka z Estonska. Třetí je Francouzův bývalý parťák Jari-Matti Latvala z Finska s toyotou, ale ten už má ztrátu přes dvě minuty.

Kopeckému s fabií patří už osmé místo a v hodnocení WRC2 je druhý za norským týmovým kolegou ze Škody Motorsport Andreasem Mikkelsenem. Ztrácí na něj ale přes tři minuty, na lídra pak dvanáct a půl.

Nejúspěšnějším jezdcem třetí etapy byl Brit Elfyn Evans, který s fiestou vyhrál tři z pěti testů a celkově je šestý. Ogier si připsal jeden triumf stejně jako Neuville, který s vozem Hyundai dlouho vedl až s minutovým náskokem, ale na sklonku dne musel zastavit kvůli prázdnému zadnímu levému kolu a opravě zavěšení. Stálo ho to skoro 33 minut a propadl se na patnácté místo. "Při výjezdu z celkem pomalé levé zatáčky jsem něco trefil. Ani nevím co," konstatoval zklamaný vicemistr světa.

Je nám líto, video expirovalo.
Neuvilla po defektu vystřídal na čele Rallye Monte Carlo Ogier

Rallye Monte Carlo, úvodní podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 3. etapě (13 RZ):

1. Ogier, Ingrassia (Fr./Ford Fiesta WRC) 3:26:10,7, 2. Tänak, Järveoja (Est./Ford Fiesta WRC) -47,1, 3. Latvala, Anttila (Fin./Toyota Yaris WRC) -2:20,6, 4. Breen, Martin (Ir./Citroën DS3 WRC) -3:47,3, 5. Sordo, Martí (Šp./Hyundai i20 Coupe WRC) -4:03,2, 6. Evans, Barrott (Brit./Ford Fiesta WRC) -7:27,2, ...8. Kopecký, Dresler (ČR/Škoda Fabia R5) -12:34,4, 20. Bisaha, Hovorka (ČR/Ford Fiesta R5) -38:25,7.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články