Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Nemusel bych být do počtu, říká Pešek po testech v Malajsii

Praha - Motocyklový jezdec Lukáš Pešek po dvouleté pauze nedočkavě vyhlíží návrat do mistrovství světa. A jeho návrat jistě vyhlíží i motocykloví fanoušci. Ještě před startem sezony závodník v chatu se čtenáři poodhalil zákulisí příprav a vzpomněl například svůj první pád na motorce.

Lukáš Pešek
zdroj: ČT sport

Pády byly vůbec frekventovaným tématem mezi dotazy. Pešek, známý svým heslem "Kdo nepadá, nezrychlí", se jich rozhodně nebojí. "Hesla se pořád držím. Pokud bych přemýšlel, jestli je to drahé a nebezpečné, nemohl bych závodit na sto procent," vysvětlil.

Čeští fanoušci budou moci v nejsilnější kubatuře sledovat souboj dvou českých jezdců a zákonitě je budou spolu porovnávat. Konkurence se ale Pešek nebojí. "Myslím si, že Karel Abraham má velký náskok, co se týče zkušeností z MotoGP. Rivalita je zdravá," je přesvědčen.

Lukáš Pešek
zdroj: ČT sport

Vítěz dvou Velkých cen z roku 2007 má za sebou první testy v Malajsii. "Na první testy jsem spokojený, ale samozřejmě rezervy jsou obrovské ve všech směrech. Prozradily, že bych tam nemusel být do počtu. Úspěch bude, pokud nebudu poslední," skromně poznamenal Pešek. Nyní ho čekají další testy, tentokrát ve Španělsku. 

Pešek se do mistrovství světa vrací po dvouleté pauze, jeho týmovým šéfem bude stejně jako v minulosti při angažmá v týmu Derbi ve třídě do 125 ccm Giampiere Sacchi. Nyní se setkávají pod praporem italského týmu IodaRacing, ve kterém Pešek touží znovu nastartovat svou kariéru.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články