Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Německou rallye vede Mikkelsen, Kopeckého postihl defekt

Trevír (Německo) - Po první etapě Německé rallye je v čele norský pilot Andreas Mikkelsen s náskokem 4,3 sekundy na týmového kolegu z Volkswagenu Sébastiena Ogiera. Ten sice suverénně vede průběžné pořadí mistrovství světa, po dvou výhrách v úvodu seriálu však v dalších šesti soutěžích zvítězit nedokázal. Na první stoprocentně asfaltové rallye v sezoně však zůstává hlavním favoritem.

Andreas Mikkelsen na Katalánské rallye
zdroj: imago sportfotodienst

Francouzský obhájce loňského prvenství vyhrál tři z pěti rychlostních zkoušek úvodního dne, ale vedení jej stála chyba ve druhém testu, v němž minul prudkou zatáčku a musel se na trati vracet.

Třetí místo drží se ztrátou 5,9 sekundy na lídra Belgičan Thierry Neuville v hyundai. Už v první erzetě skončila etapa pro třetího muže celkové klasifikace MS Jariho-Mattiho Latvalu z Finska kvůli technické závadě na jeho volkswagenu.

Kopecký prozatím čtrnáctý

V druhé erzetě nabral ztrátu i český pilot Jan Kopecký s fabií, kterého zpomalil defekt. Znamenalo to zhruba dvouminutové manko, ve zbytku dne se tovární jezdec Škody postupně propracoval ze 17. na současné 14. místo. Do druhé etapy odstartuje v sobotu s více než minutovou ztrátou na bodovanou desítku. V kategorii WRC 2 je šestý.

Německá rallye - po 1. etapě: 1. Mikkelsen, Jaeger (Nor./Volkswagen Polo R) 59:42,6, 2. Ogier, Ingrassia (Fr./Volkswagen Polo R) -4,3, 3. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) -5,9, 4. Sordo, Martí (Šp./Hyundai i20) -12,7, 5. Tänak, Mölder (Est./Ford Fiesta RS) -55,4, 6. Lefebvre, Moreau (Fr./Citroën DS3) -1:06,6, ...14. Kopecký, Dresler (ČR/Škoda Fabia R5) -4:37,9.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články