Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Německou rallye pozastavila nehoda, v čele je Ogier

Trevír - Úřadující mistr světa Sébastien Ogier se dostal během druhé etapy do čela Německé rallye, kterou poznamenala nehoda jeho krajanů. Francouzská posádka Stéphane Lefebvre, Gabin Moreau skončila s citroënem mimo trať v desáté rychlostní zkoušce. Oba mají zlomeniny, Moreau musí s kotníkem na operaci. Diváci zraněni nebyli.

Pilota i spolujezdce převezl vrtulník do nemocnice, vyšetření ukázala vedle fraktur i vnitřní zranění. Oba byli po celou dobu při vědomí a nejsou v ohrožení života.

V době přerušení devátého podniku mistrovství světa se posunul do čela Ogier, který se do té doby přetahoval o první místo s dalším továrním jezdcem Volkswagenu Andreaseem Mikkelsenem z Norska. Většina posádek dostala přidělený náhradní čas.

Po nehodě Francouzů následovaly ještě čtyři erzety a Ogier zvyšoval náskok. Po druhé etapě vede o více než půl minuty. O třetí příčku bojují piloti Hyundaie Španěl Dani Sordo a Belgičan Thierry Neuville. Jan Kopecký s Fabií R5 se po pátečním brzkém defektu posunul už na deváté místo, v hodnocení kategorie WRC2 je druhý.

V neděli jsou na programu ještě čtyři rychlostní zkoušky. "Doufám, že jsme teď v příznivé situaci před zítřkem, i když nás čeká ještě 60 kilometrů a další zrádné erzety ve vinicích," řekl Ogier.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články